Tre gyldne kampe mellem Danmark og Italien

Tag med på et tilbageblik over de tre seneste og meget interessante opgør mellem Italien og Danmark.

Husker du Jesper Grønkjærs fatale tilbagelægning i 1999 i Parken? Eller Jon Dahl Tomassons afgørende 3-2-mål i Napoli samme år?

Eller måske husker du EM-kampen i 2004, hvor Christian Poulsen blev spyttet i hovedet af Francesco Totti?

Alle episoder er sket i de tre seneste kampe mellem Italien og Danmark. I aften mødes de to lande i en VM-kvalifikationskamp i Milano.

Se her hvordan, det er gået i de tre seneste indbyrdes opgør mellem de to nationer:

* Marts 1999 i EM-kvalifikationen: Jesper Grønkjær debuterede på landsholdet og lavede en fæl fejlaflevering i kampens første minut, som førte til 1-0-scoring af Filippo Inzaghi.

I anden halvleg fik Ebbe Sand udlignet, men det endte med italiensk sejr, da Antonio Conte - nuværende træner for Nicklas Bendtner i Juventus - scorede kampens afgørende mål til 2-1-sejr i Parken.

September 1999 i EM-kvalifikationen: Danmark fik taget hævn. I Napoli vendte Danmark 0-2 til 3-2-sejr i et af de mest mindeværdige danske comebacks nogensinde.

Efter 35 minutter lignede det en sikker italiensk sejr, for Diego Fuser og stjerneangriberen Christian Vieri havde på det tidspunkt bragt hjemmeholdet foran 2-0.

Danmark reducerede til 1-2 på et straffespark af Martin Jørgensen, og i anden halvleg fuldendte Morten Wieghorst og Jon Dahl Tomasson det legendariske danske comeback.

Italien har siden det nederlag kuriøst nok ikke har tabt en eneste kamp i EM- eller VM-kvalifikationen. Det er blevet til 25 sejre og fire uafgjorte siden det danske mirakel i Napoli.

* Juni 2004 ved EM: Senest Danmark mødte Italien var ved EM i Portugal. Her mødtes Italien og Danmark i gruppespillet i den første kamp, hvor det blev uafgjort 0-0.

Kampen huskes især for, at Roma-profilen og Italiens store stjerne Francesco Totti fyrede en spytklat i hovedet på Christian Poulsen, som senere betød karantæne til Totti, efter dansk tv dokumenterede episoden.

Kilde: dbu.dk

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk