Tre hjemmekampe, belgiske stjerner og kampdatoer: Det ved vi om EM-folkefesten i Danmark

Der er stadig nogle spørgsmålstegn tilbage omkring sommerens EM-slutrunde, men der er allerede kommet mange svar.

De danske fans kan se frem til en folkefest i Danmark, når EM-slutrunden kommer til Danmark. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Hvis vejret ellers viser sig fra sin gode side, så er rammerne helt optimale for en interessant sommer i Danmark.

EM-slutrunden i fodbold kommer til landet, og herrelandsholdet bliver en del af festen efter deres kvalifikation i mandags mod Irland.

Og selvom der stadig er små syv måneder til starten på turneringen, så er der allerede en del af de store spørgsmål, som formentlig interesserer danskerne, der er besvaret.

Vi har samlet et overblik over nogle af de vigtigste ting.

Tre hjemmekampe

Forhåbentlig er de danske fans bedre til at holde fast i deres øl, når Danmark spiller til EM-slutrunden. (Foto: Niels Christian Vilmann © Scanpix)

Efter fredagens lodtrækning i Schweiz står det klart, at Danmark spiller på hjemmebane i alle sine gruppekampe under sommerens EM-slutrunde.

Det var allerede sikkert, at herrelandsholdet havde to kampe i Parken, men lodtrækningen gav også hjemmebane mod Rusland.

Der bliver dog kamp om billetterne til de danske hjemmekampe.

Du kan sætte kryds i kalenderen

Det bliver på det berømte stadion Wembley i London, at det skal afgøres, hvem der løfter EM-trofæet. (Foto: Salvatore Di Nolfi © Scanpix)

Efter lodtrækningen er det også fastlagt, hvornår Danmark spiller deres kampe. Datoen er i hvert fald, mens tidspunktet på dagen først bliver besluttet senere sammen med, hvornår vi møder de enkelte modstandere.

Danmarks første kamp ved EM-slutrunden bliver den 13. juni, den næste er den 18. juni, mens den sidste gruppekamp i København bliver spillet den 22. juni.

I tilfælde af, at Danmark går videre, kan ottendedelsfinalen ende på forskellige dage. Det kan være alt fra den 27. juni helt frem til den 30. juni.

Hvis man er virkelig optimistisk, så spilles EM-finalen den 12. juli på Wembley.

Tre danske kampe i Parken, men ikke mere end det

Hvis Christian Eriksen og Danmark spiller sig videre fra gruppen, så er det slut med kampe i Parken. (Foto: David Klein © Scanpix)

Den opmærksomme læser vil vide, at der spilles én kamp mere i København udover de tre gruppekampe. Den 29. juni spilles der en ottendedelsfinale i Parken, men det er 100 procent sikkert, at Danmark ikke spiller den kamp.

Det opgør kommer nemlig til at blive mellem nummer to i gruppe D og nummer to i gruppe E. Danmark er i gruppe B, så det kan selvfølgelig ikke lade sig gøre.

Det kan dog stadig ende med at være en interessant kamp. England og Spanien er i de to grupper, så hvis et af de to lande ender på andenpladsen i deres gruppe, skal de en smuttur til København.

Hvis Danmark vinder gruppen, spiller de ottendedelsfinale i Bilbao, en andenplads giver en ottendedelsfinale i Amsterdam, mens en plads blandt de bedste treere giver en kamp i enten Bukarest eller Glasgow for landsholdet.

To af modstanderne er sikre

(ARKIV) Kevin De Bruyne og Belgien er pt. blandt verdens sværeste modstandere i landsholdsfodbold. (Foto: JOHN THYS © Scanpix)

Vi har i lang tid vidst, at hvis både Danmark og Rusland kvalificerede sig, så ville de ende i den samme gruppe ved sommerens slutrunde. Det er fordi, Uefa har besluttet at parre værtsbyerne København og Skt. Petersburg.

Og efter den sidste kvalifikationsrunde er det også sikkert, at Belgien bliver en del af den danske gruppe. Årsagen er, at udover Belgien og Ukraine fra første seedningslag er de andre lande værter ved EM og derfor fordelt i andre grupper.

Og da Ukraine ikke må være i samme gruppe som Rusland på grund af deres politiske historie, så efterlader det Belgien tilbage som den eneste mulighed for Danmarks gruppe.

Den sidste modstander bliver enten Finland eller Wales

Finland har kvalificeret sig til EM for første gang, og de kan ende med at møde Danmark i gruppespillet. (Foto: Lehtikuva © Scanpix)

Selv den bedste underviser kan have svært ved at forklare det. Men simpelt fortalt skyldes det, at det sidste land i Danmarks gruppe B skal være fra fjerde seedningslag og ikke må være en værtsnation.

Det efterlader kun Wales og Finland som muligheder for Danmark.

Der bliver trukket lod mellem de to lande den 30. november. Det andet land ryger i gruppe A med Italien.

Den 30. november får vi også kamptidspunkter at vide.