Trods Eriksens drømmedrøn smider Danmark førstepladsen i Kroatien

Danmarks fodboldlandshold for mænd taber 2-1 mod Kroatien i Nations League.

Andreas Christensen og det danske fodboldlandshold ligger efter nederlaget mod Kroatien på andenpladsen i Nations League-puljen. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

Ambitionen var klar fra start.

Selvom der på Kroatiens fodboldlandshold for mænd løber et par ret så store kanoner rundt, skulle der blæses til angreb, når de danske spillere trak den - i dagens anledning - helt sorte trøje over hovedet og luntede ud på græstæppet i Zagreb.

For med en sejr mod kroaterne ville Simon Kjær, Christian Eriksen og kompagni sikre sig førstepladsen i Nations League-puljen.

Det var det, de havde drømt om, fortalte landstræner Kasper Hjulmand inden kampen, og nu skulle den opnås.

Men selvom danskerne kæmpede bravt, viste fine takter undervejs og endda også scorede et vaskeægte drømmemål, var det Kroatien, der trak det længste strå og vandt 2-1.

Blæsende kom danskerne da heller ikke ud fra opgørets begyndelse, og i stedet var det kroaterne, der greb taktstokken, da fløjten lød for første gang.

Med bolden klistret til fødderne fattede verdensstjernen Luka Modric dirrigentstokken for kroaterne fra begyndelsen, og allerede efter få minutter var han på spil i danskernes venstreside, hvorfra han var tæt på at få skabt en stor chance.

En lille forsmag på, hvad Real Madrid-spilleren havde i sinde at gøre ved Danmark, kunne man frygte.

To 10'ere, der begge var spået at få en afgørende rolle i kampen. Af de to var det dog Modric, der viste sig mest frem fra start. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

Lige ved og næsten i første halvleg...

Danskerne lod sig dog ikke sådan kyse af at stå ansigt til ansigt med en af verdens bedste fodboldspillere.

I stedet for at agere kegler, mens den kroatiske troldmand strøg om sig med sukkerbolde, greb de i stedet taktstokken og spillede sig mere og mere ind i kampen, mens første halvleg skred frem.

Og efter et par og tyve minutter udmyntede det sig da også i en udmærket mulighed, da Daniel Wass tog et kort træk, indstillede sigtekornet og affyrede en kanonkugle af et skud. Et par centimeter adskilte dog højrebackens afslutning fra at kysse modstandernes overligger.

Tæt på, men nogen stor afbrænder vil den 33-årige Brøndby-spiller nok ikke kalde det.

Nærmere en scoring kom Danmark til gengæld få minutter senere, da Joakim Mæhle - som så mange gange før - drev gæk med sin direkte modspiller og drønede ind i feltet med kuglen solidt placeret ved højrepoten. Den sidste boldberøring blev dog en kende længere, end han nok havde håbet, og så kunne en fremadstormende kroatisk målvogter opsnappe bolden.

Kort efter var det så Christian Eriksens tur til at prøve sig af, men igen blev det ved et 'lige ved og næsten' for danskerne.

Tæt på, men så langt fra. Daniel Wass var ikke langt fra at få målnettet til at blafre i første halvleg. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

... Men det slår ingen mand af hesten

Lige ved og næsten var det dog ikke for kroaterne i starten af anden halvleg.

Få minutter efter dommeren fløjtede de sidste 45 minutter i gang, lå kuglen nemlig i det danske målnet. Ved en kroatisk hjørnesparkssitiuation forsøgte Joachim Andersen at parere bolden ud af feltet, men i stedet endte den lige for fødderne af Borna Sorsa, der afsluttede fladt og resolut.

1-0, og så skulle danskerne for alvor blæse til angreb.

Men kampbilledet ændrede sig ikke markant, og i stedet var det kroatiske Ivan Perisic, der var tæt på at fordoble føringen, da han trykkede af uden for feltet.

Og hvad gør man så, hvis man hedder Kasper Hjulmand, og har en ganske habil succesrate som træner for det danske landshold? Man smider da tre friske par stænger på banen.

Efter lidt mindre end en times spil trak både Rasmus Kristensen og Mikkel Damsgaard overtrækstrøjen over hovedet, snørrede støvlerne og løb på banen.

Det samme gjorde den blot 19-årige angriber Rasmus Højlund, der er er del af landsholdstruppen for første gang. Velkommen til knægt, så er det nu.

Men selvom iveren efter en dansk scoring var stor, og debutanten også viste sig udmærket frem i perioder, havde de sortklædte danskere svært ved at spille sig frem til de helt store chancer i anden halvleg.

I stedet begyndte den 37-årige kroatiske midtbanedirigent Luka Modric at vise flere og flere prøver på talentet, og det gjorde det svært for danskerne at få flyttet kuglen op mod modstandernes målfelt.

Indtil kampens 77. minut.

Her blev Christian Eriksen spillet fri på kanten af feltet, tog et enkelt træk, og sendte bolden helt op i målhjørnet. Et vaskeægte drømmemål af den danske midtbanespiller fik håbet til at leve igen. Hatten af, Eriksen.

Christian Eriksen krøllede bolden op i kroaternes målhjørne på smuk vis. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

Jublen over den danske scoring havde dog knapt nået at lægge sig, før bolden lå i det danskernes målnet igen. Indskiftede Lovro Majer gjorde, som den danske midtbanespiller havde gjort få minutter før, og sendte bolden i kassen lige uden for Kasper Schmeichels målfelt.

2-1.

Derfra blev det en rutsjebanetur helt til det sidste, men selvom danskerne forsøgte og forsøgte, blev det ikke til flere scoringer. De må dermed rejse hjem med et nederlag i bagagen og en ny stilling i Nations League-puljen.

Danmark spiller sin sidste og afgørende Nations League-kamp på søndag. Her gæster Frankrig Parken.

Du kan se stillingen i Danmarks Nations League-pulje herunder.