Trods manglende spilletid stresser Martin Braithwaite ikke over Hjulmands VM-krav

Den danske landsholdsangriber har i år spillet 22 minutter for sin klub, FC Barcelona.

Martin Braithwaite ser frem til at få minutter i benene i de kommende landskampe. (Foto: KELD NAVNTOFT © Ritzau Scanpix)

Fire landskampe på 10 dage.

Det er forståeligt, hvis det kan virke lidt uoverskueligt for nogle af de spillere, der har været igennem en lang sæson.

Men for den danske landsholdsspiler Martin Braithwaite, der i store dele af sæsonen har været skadet, er det en gave, at sæsonen er blevet forlænget med de kommende Nations League-kampe.

Her skal Danmark møde Østrig, Kroatien og to gange Frankrig, og det glæder Martin Braithwaite, der er blevet sine skader kvit.

- Jeg er kommet tilbage i en bedre forfatning. Jeg glæder mig sindssygt meget til at spille de her kampe og fortsætte træningerne. Det har været fantastisk indtil videre, siger Martin Braithwaite til DR Sporten.

Den danske angriber har haft langt til spilletid i FC Barcelona, hvor det i 2022 kun er blevet til to korte indhop af omkring ti minutters varighed.

Og selvom det er en drøm at være Barcelona-spiller, så har de seneste måneder ikke huet den danske angriber.

- Slet ikke. Som fodboldspiller vil du altid spille, så du er ikke tilfreds, når du ikke spiller. Og det er jeg heller ikke lige nu, siger den 30-årige landsholdsspiller.

Martin Braithwaite indledte sæsonen med et brag med to scoringer og en assist i Barcelonas første ligakamp. Efter tre kampe blev han knæskadet. (Foto: ALBERT GEA © Ritzau Scanpix)

Ifølge Martin Braithwaite er der flere årsager til den manglende spilletid. Det ændrer dog ikke på, at situationen er utilfredsstillende.

- Sådan er det nogle gange. Jeg er kommet tilbage fra en skade, der er kommet nye spillere, og træneren har foretrukket andre spillere. Men jeg ved, at med hårdt arbejde og tro på dig selv kan du vende alting om, siger Barcelona-angriberen.

Og det kan vise sig en nødvendighed, hvis Martin Braithwaite igen skal med det danske landshold til en slutrunde.

'Gambler du med VM-billetten, Martin?'

Den danske landstræner Kasper Hjulmand har sagt, at han bliver nødt til at prioritere de spillere, der er i kampform, når VM-slutrunden starter i november.

Det skyldes den korte tid, landstræneren har, fra spillerne ankommer i landsholdslejren til den første kamp mod Tunesien.

Kasper Hjulmand kan blive tvunget til at sortere spillere fra sin VM-trup på baggrund af manglende spilletid, da der ikke er tid til at få dem i form. (Foto: Claus bech © Ritzau Scanpix)

Med 22 minutter i 2022 er Martin Braithwaite en af de spillere i landsholdstruppen, der har været på græs kortest tid, og som dermed også naturligt kommer i søgelyset, landstrænerens udtalelser taget i betragtning.

- Det er ikke noget, jeg tænker over. Jeg bliver ikke desperat af de ting. Vi må se, hvad tiden bringer. Jeg har før bevist, at jeg kan komme tilbage og spille, så jeg er ikke så bekymret omkring min situation i Barcelona, siger Martin Braithwaite.

Så du føler ikke, at du gambler med din VM-billet?

- Jeg tager det helt stille og roligt. Jeg ser mig selv komme med til VM, og jeg ser mig selv være en vigtig del af holdet til VM. Hvad der sker op til det, skal nok være til min fordel, hvad end det bliver, siger han.

Martin Braithwaite til mandagens træning i Helsingør. Fredag spiller han og landsholdet mod Frankrig i Paris. (Foto: Claus bech © Ritzau Scanpix)

Den danske angriber har ikke set sig om efter andre græsgange. Fokus er fortsat på at udleve drengedrømmen i Barcelona.

- Det er ikke noget, jeg har tænkt over. Lige nu er jeg i Barcelona efter sommerferien. Det er, hvad jeg ved lige nu.

- Selvfølgelig bliver tingene med tiden til hverdag, men det er stadig en drøm, og jeg er sindssyg stolt over at være der, siger Martin Braithwaite.

Den danske landsholdsspiller kan fredag aften for første gang i knap 11 måneder få landsholdsminutter i benene, når landsholdet indleder Nations League-gruppespillet mod Frankrig på Stade de France.

Kampen starter klokken 20.45, kan følges i LIGA på P4 eller ses på TV 2.