Trods store muligheder: Danmark smider point i Georgien

Det danske fodboldlandshold spillede 0-0 ude mod Georgien i EM-kvalifikationen.

Yussuf Poulsen og de danske drenge kunne ikke få hul på den georgiske defensiv, og så sluttede det målløst i Tbilisi. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Opgaven for det danske fodboldlandshold var i denne uge at sejre over Gibraltar og Georgien i EM-kvalifikationen.

Og mens første del af opgaven blev klaret med en 6-0-sejr ude over miniputnationen Gibraltar i torsdags, så lykkedes anden del af missionen knap så godt.

Danmark spillede en ikke specielt seværdig fodboldkamp 0-0 ude mod Georgien i Tblisi.

Dermed endte denne uges landsholdssamling med fire point, og Danmark har på gruppens andenplads ni point efter fem kampe. Irland topper gruppen med 11 point efter fem kampe.

De to bedste hold går direkte videre til næste sommers EM-slutrunde, som blandt mange værtslande også afvikles i Danmark.

Det danske spil var præget af alt for mange fejlafleveringer og flød slet ikke lige så godt som i torsdagens 6-0-sejr ude over Gibraltar.

Georgien gik til vaflerne mod Danmark. Her er det Christian Gytkjær, der bliver nedlagt af Georgiens Guram Kashia. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Fysiske georgiere

Modstanden var dog også anderledes hård. De fysisk stærke georgiere forsvarede sig godt, så danskerne fik ikke meget tid eller plads på modstanderens banehalvdel.

Danmark dominerede generelt kampen og kom også frem til de største chancer på en bane, der virkede noget knoldet og slidt.

I første halvleg var Martin Braithwaite, som havde fået chancen fra start i stedet for Robert Skov, en trussel flere gange.

Leganes-angriberen havde to drilske skudforsøg, som Georgiens keeper Giorgi Loria fik verfet til hjørnespark begge gange ved hver sin stolpe.

Yussuf Poulsen forsøgte sig også, ligesom Christian Eriksen havde et udmærket frispark, men skarpheden manglede.

Danskerne kom langt bedre ud til anden halvleg, og både Kasper Dolberg og Christian Eriksen havde nærgående forsøg, men ind ville bolden ikke.

Georgierne lukrerede på hurtige kontraangreb, men det nåede kun i få tilfælde at blive farligt. Som da Valeri Qazaishvili hamrede bolden lige forbi Kasper Schmeichels mål.

Indskiftede Christian Gytkjær havde det farligste danske forsøg i anden halvleg, da angriberen hamrede bolden på overliggeren med ti minutter tilbage.

Georgien pressede også på for en scoring til slut, men forestillingen i Tblisi endte uden mål.

/ritzau/