Tyrkisk landstræner fløj til København for at sikre sig dansk supertalent

Et opkald og en tur til København var nok til, at Danmark mister et af de helt store talenter.

Tyrkiet kan i fremtiden glæde sig over et af de helt store talenter i dansk fodbold. Emre Mor, der til daglig spiller i FC Nordsjælland. (Foto: Per Kjærbye © Per Kjærbye/Scanpix)

Emre Mor er navnet, som de fleste danskere først lige har lært, men snart helst vil glemme. Stortalentet, der står foran sit helt store gennembrud i FC Nordsjælland trods sine blot 18 år, kommer nemlig ikke til at blive til glæde for det danske landshold.

Det står klart, efter Emre Mor torsdag meldte ud, at han har valgt at repræsentere det tyrkiske landshold i stedet for det danske, og det er der en helt speciel grund til. Tyrkiet ville ham bare bare mere.

- Fatih Terim (Tyrkiets landstræner) ringede til mig og sagde, at de virkelig gerne ville have Emre. Derefter rejste han og landstræneren for U21-holdet til København for at mødes med Emre, og så var beslutningen nem for ham, siger Emre Mors agent Muzzi Özcan til DR Sporten.

- Han føler sig tyrkisk, og det betød meget for ham, at de ville gøre så meget for at overbevise ham. Jeg spurgte ham mange gange, om han var sikker på, at det var det, han ville, og han var slet ikke i tvivl.

Følte sig ikke værdsat

Emre Mor har repræsenteret diverse danske ungdomslandshold 22 gange, hvor han senest har optrådt for U19-landsholdet.

Umiddelbart har den elegante dribler ikke været i spil til at tage skridtet op mod A-landsholdet, og generelt set har DBU ikke gjort meget for at holde på ham.

- Selvom han har været med en del gange omkring U-landsholdene, har Emre aldrig følt sig værdsat. Det har aldrig virket som om, at man i Danmark for alvor har troet på ham, og det har været udslagsgivende for hans beslutning.

Selv da det kom frem, at Tyrkiet var ude efter at overbevise Emre Mor om at vælge dem, var der ingen lyd fra DBU.

- Nej, jeg har intet hørt. Jeg har ikke fået et eneste opkald fra nogen fra DBU. Det er ærgerligt, for Danmark mister mange gode spillere på den her måde, hvis de ikke ændrer systemet.

DBU vil ikke blande sig

En lignende sag udspillede sig for nylig, hvor FC København-spilleren Youssef Toutouh meddelte, at han havde fravalgt Danmark til fordel for Marokko.

Selvom en kedelig tendens kan være på vej i sagen, har DBU umiddelbart ikke tænkt sig at ændre filosofien.

- Vi synes ikke rigtig, at der er så meget vi kan gøre i den sammenhæng. Vi har den holdning, at det at vælge, hvilket land man gerne vil repræsentere, er noget, der er så personligt, at vi ikke ønsker at gå ind og råde og vejlede eller stille noget i udsigt, siger Elitechef hos DBU Kim Hallberg til DR Sporten.

- Det må være en selv og ens familie, der tager den beslutning. Jeg tror, det er meget komplekst, og at det handler om mange ting, så jeg tror ikke, at man kan sige, at der er en ting, der er afgørende på det område.

Emre Mor er i øjeblikket på træningslejr i netop Tyrkiet med FC Nordsjælland, hvor han sammen med resten af truppen forbereder de sidste ting inden sæsonstart.

Facebook
Twitter