U21-landstræner trods konflikt: Selvfølgelig kommer vi til at spille

Der er stadig er forhandlinger mellem U21-landsholdet og DBU, men landstræneren føler sig sikker på at få spillet de kommende EM-kvalifikationskampe.

Konflikten har snart stået på i en måned, men Niels Frederiksen er overbevist om, at holdet kommer til at spille de kommende kampe. (Foto: Claus bech © Scanpix)

Mens fokus de seneste uger primært har været på Kvindelandsholdets konflikt med DBU, har der også været gang i forhandlingerne mellem DBU og U21-landsholdet, og den konflikt er der endnu ikke fundet en løsning på.

Forhandlingerne mellem U21-landsholdet og DBU har stået på lige så længe, som de har mellem Kvindelandsholdet og DBU, men U21-landsholdstræner Niels Frederiksen er sikker på, at det nok skal løse sig inden holdets EM-kvalifikationskampe mod Georgien og Finland, der spilles henholdsvis den 6. og 10. oktober.

- Jeg kan slet ikke forestille mig, at vi ikke kommer til at spille, siger han.

Vigtigt for alle at få spillet

Frederiksen lægger vægt på, at det er i alles interesse at få spillet de to kampe.

- Det er supervigtigt for vores unge drenge, at de kommer ud at spille. Det er supervigtigt for deres klubber, og det er supervigtigt for dansk fodbold. Derfor har jeg simpelthen ikke fantasi til at forestille mig, at vi kan stå i en situation, hvor nogen parter vil prøve at forhindre det, siger han.

U21-landstræneren vil ikke blande sig i konflikten mellem DBU og holdet, men han er tilfreds med de faciliteter, som holdet har til rådighed.

- Vi har nogle rammer og et setup på U21-landsholdet, som gør, at vi kan præstere på et rigtig, rigtig højt niveau, siger han.

Efter to kampe med seks points og en målscore på 9-0 til følge ligger det danske U21-landshold allerede lunt i svinget i deres EM-gruppe inden kampene mod Georgien og Finland.