U21-topscorerlisten: Brock-Madsen kan blive bedre end Elkjær

Scorer Nicolai Brock-Madsen en enkelt gang til EM-slutrunden i Tjekkiet, har han scoret flere U21-mål end Preben Elkjær.

To knivskarpe angribere. Hver sin generation. Preben Elkjær og Nicolai Brock-Madsen har begge lavet ni mål. (© Getty Images)

Hvad har Randers-angriberen Nicolai Brock-Madsen og Preben Elkjær, der havde en stor karriere i både Belgien og Italien egentlig til fælles? Efter Brock-Madsens to mål mod Sverige i den sidste testkamp inden U21-EM har begge spillere faktisk scoret i en junikamp mod Sverige, der er endt 2-2. Og så har begge spillere scoret ni mål for det danske U21-landshold.

De ni mål rækker til en delt fjerdeplads på alle tiders topscorerliste på det danske U21-landshold. Scorer Nicolai Brock-Madsen bare en enkelt gang under slutrunden, overhaler han altså legendariske Preben Elkjær på listen.

Brøndby og Sønderjyske i top tre

Nummer tre på alle tiders topscorerliste er Thomas Kahlenberg, da den nuværende Brøndby-spiller har lavet ti mål på det danske U21-landshold.

I modsætning til de øverste på listen har Kahlenberg scoret mål til en U21-slutrunde. Ved U21 EM i 2006 i Portugal scorede Kahlenberg i alle Danmarks tre gruppekampe, men det var dog ikke nok til at sende Danmark videre fra gruppespillet.

En ung Thomas Kahlenberg i kamp mod Holland ved EM 2006. (Foto: Friedemann Vogel © Getty Images)

Topscorerlistens nummer to er Sønderjyskes Tommy Bechmann, der på bare 14 måneder scorede imponerende 11 mål for det danske U21-landshold. Bechmann fik relativt sent debut på det danske U21-landshold, da han først i en alder af 20 år og otte måneder fik debut i den danske dragt.

Bechmann kvitterede dog med at score i sin første U21-landskamp i en venskabskamp på udebane mod Skotland, men da danskerne ikke formåede at kvalificere sig til EM i den efterfølgende kvalifikation, sluttede Bechmanns U21-karriere, da han faldt for aldersgrænsen til den næste kvalifikation.

Møllers mange mål

Der er dog stadig et stykke op til Peter Møller, der er suveræn topscorer på listen. Hele 16 gange i 22 U21-kampe nettede Peter Møller for det danske ungdomslandshold. Det første kom mod Jugoslavien på Peter Møllers daværende hjemmebane, Aalborg Stadion, mens Møllers sidste landskampsmål for U21-holdet faldt i april 1993 i en EM-kvalifikationskamp mod Tyskland, der blev spillet foran næsten 2000 tilskuere på Bornholm.

Desværre for Møller og Danmark viste tyskerne sig for stærke og vandt kampen 4-1. Blandt andet på to mål af den senere Liverpool-, AC Milan- og Bayern München-spiller, Christian Ziege.

- Jeg håber, at Nicolai Brock-Madsen slår min rekord og scorer en masse mål til slutrunden, for så vinder vi nok EM. Rekorden kommer ikke til at stå for evigt, det er sikkert. Rekorder er til for at blive slået, men jeg er glad for, at jeg har haft rekorden i mere end 20 år, siger Peter Møller.

En ung Thomas Kahlenberg i kamp mod Holland ved EM 2006. (Foto: Shaun Botterill © Getty Images)

Otte mål er antallet af kasser, som Nicolai Brock-Madsen mangler for at rykke fra den famøse fjerdeplads og op forbi Peter Møller på førstepladsen. En fjerdeplads, Brock-Madsen i øjeblikket deler med Preben Elkjær, Morten "Duncan" Rasmussen og Martin Jørgensen, der alle har scoret ni mål for U21-landsholdet.

Brock-Madsen er tvunget til at score til EM

Brock-Madsen er den eneste spiller, der stadig er aktiv for det danske U21-landshold, men skal Randers-angriberen avancere yderligere på listen, kræver det mål til EM-slutrunden, da han allerede på nuværende tidspunkt er fyldt 22.

Du kan følge Danmarks første kamp ved EM-slutrunden og Nicolai Brock-Madsens forsøg på at overhale Preben Elkjær på onsdag klokken 17.30 på DR3.

 

 

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter