Ude godt, men hjemme bedst for Andreas Skov Olsen, der stortrives på landsholdet

Andreas Skov Olsen har scoret i Danmarks seneste kampe og håber, han kan tage formen med tilbage til Italien.

Andreas Skov Olsen scorede til 3-0, da Danmark mødte Israel i VM-kvalifikationen i september. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

For nogle sker der tilsyneladende noget magisk, når landsholdstrøjen bliver trukket over hovedet.

Sådan lader det til at være med Andreas Skov Olsen, der har scoret i de seneste to landskampe. Senest i lørdagens 4-0-sejr over Moldova i VM-kvalifikationen, hvor det tilmed også blev til en assist.

- Jeg er inde i en god periode. Det er altid dejligt at score mål som offensiv spiller, siger den 21-årige danske angriber dagen derpå.

Lignende udtalelser har der ikke været anledning til i Bologna, hvor han til daglig spiller i den bedste italienske række, Serie A. Her har han nemlig endnu ikke scoret i sæsonen, og i den seneste kamp måtte han se med fra bænken.

Andrea Skov Olsen stod for 1-0-målet mod Moldova efter 23 minutters spil. (Foto: GLEB GARANICH © Ritzau Scanpix)

Forklaringen skal dog findes i mere end bare en magisk landsholdstrøje.

- Det er lidt anderledes her end i Bologna, hvor det ikke er så offensivt fodbold. På landsholdet er det mere ud over stepperne og bare spille frit. Det nyder jeg rigtig godt af. Det er også en af grundene til, jeg scorer mål her og bidrager mere offensivt end i Bologna, siger danskeren med nummer 11 på ryggen.

Det er da heller ikke tilfældigt, at den 21-årige angriber folder sig ud på landsholdet, hvis man spørger landstræner Kasper Hjulmand.

- Jeg kender Andreas rigtig godt, og jeg ved, hvordan han trives bedst, hvordan han kan spille på sin intuition, og hvordan han kan spille på sine styrker. Han er dygtig, hvis han får lov til de ting, han er bedst til og får dermed mere selvtillid, siger landstræner Kasper Hjulmand.

Andreas Skov Olsen scorede til 3-0 i VM-kvalifikationskampen mellem Danmark og Israel i september. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

Netop mere selvtillid kunne Skov Olsen godt bruge tilbage i Italien, og derfor håber han, der er plads til den i bagagen, når han rejser tilbage.

- Det er selvfølgelig dejligt at komme hjem og få tanket noget selvtillid op, når det ikke lige kører godt personligt i Bologna. Det håber jeg at kunne tage med tilbage, så jeg kan bidrage med de samme ting dernede også.

Andreas Skov Olsen kan forbedre formen endnu mere på tirsdag, inden han rejser tilbage til Italien.

Her kan landsholdet nemlig sikre sig VM-billetten, når de møder Østrig på hjemmebane i Parken. Det kræver en sejr til danskerne. En konstatering, som hovedpersonen selv trækker på smilebåndet over.

- Man glæder sig altid til at spille landskamp, men den her ekstra meget, nu når det er en slags finale i Parken, siger den danske Serie A-spiller.

Danmark møder Østrig kl. 20.45 på tirsdag. Du kan høre kampen direkte i LIGA på P3.

FacebookTwitter