Uefa: Aflyser Danmark kommer der en disciplinærsag

Ifølge Uefa vil sagen blive taget op hos disciplinærinstanser, hvis Danmark ikke gennemfører testkamp.

Jim Stjerne Hansen sidder i Uefas Control, Ethics and Disciplinary Body. Tidligere var han generalsekretær i DBU. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

Det er ikke kun en aflyst kamp i den nye landsholdsturnering Nations League, der kan få konsekvenser for Dansk Boldspil-Union (DBU).

Også en aflyst testkamp vil åbne en sag hos Det Europæiske Fodboldforbunds (Uefa) disciplinærinstanser.

Det understreger Uefas kommunikationsafdeling i en mail.

- For enhver kamp, der ikke gennemføres, gælder det, at sagen bliver overført til Uefas disciplinærinstanser, skriver Uefa.

Landsholdsspillerne og DBU er havnet i en konflikt, fordi parterne ikke kan blive enige om en ny landsholdsaftale.

Danmark skal efter planen møde Slovakiet onsdag i en venskabskamp og Wales søndag i Nations League.

Sekundaspillere er okay

På grund af konflikten leder DBU efter andre spillere, der kan udtages til de to landskampe, så forbundet undgår sanktioner fra Uefa.

Det afgørende er, at Dansk Boldspil-Union (DBU) stiller op med et hold i Nations League. Hvem spillerne er, er mindre vigtigt.

Sådan lyder det fra Jim Stjerne Hansen, der sidder i Uefas Control, Ethics and Disciplinary Body, som er disciplinærkomitéen under Det Europæiske Fodboldforbund.

- I det omfang, at DBU møder med de bedste af dem, der har lyst til at spille, mener jeg ikke, at der kan blive tale om sanktioner for, at man ikke spiller med det bedste hold, siger Jim Stjerne Hansen.

- Det har jo altid været en frivillig sag, om man vil stille op for sit land. Hvis ikke man vil det på de givne betingelser, så må forbundet jo finde nogle andre, der vil.

- Man vil jo nok grine ad os internationalt, men Uefa vil garanteret ikke sanktionere det, siger Jim Stjerne Hansen.

FacebookTwitter