VIDEO 21-årig Morten Olsen blev hele Danmarks libero

Som ung fodboldspiller var Morten Olsens ambitioner mere offensive og kreative, end den karriere han fik i forsvaret. Stærke billeder fra arkivet.

Morten Olsen har haft stor succes som fodboldtræner, siden han i 1990 overtog cheftrænerposten i Brøndby IF. 15 år som landstræner for Danmark taler også sit eget tydelige sprog om stabilitet.

Men før Olsen hoppede i træningsbukserne på sidelinjen, nød han nærmest endnu større succes som spiller. Op igennem 1980’erne var han et næsten ikonisk samlingspunkt på landsholdet, hvor han fra sin plads som libero både dirigerede tropperne stormede med bolden mod mål, når det krævedes.

I de tidligste år af karrieren var det dog en noget anden plads på banen, Morten Olsen foretrak. I starten af karrieren var han nemlig en hurtig og gennembrudsstærk højre wing. I videoklippet nedenfor kan du få en smagsprøve på en 21-årig Morten Olsens evner med bolden.

Morten Olsen blev i de senere år af sin karriere betragtet som en af verdens bedste på libero-pladsen i det centrale forsvar. Men som ung spiller var det ikke tyske Franz Beckenbauer, der om nogen personificerer liberoen, som var Olsens forbillede.

Den unge vordingborgenser fandt i stedet sine idoler i Brasilien samt i Manchester United, hvor en ganske særlig nordirsk fodboldspiller løb rundt og gjorde, som det passede ham.

I aften stod Morten Olsen i spidsen for det danske landshold for måske sidste gang i karrieren, da det ikke lykkedes at vinde over Sverige.

Facebook
Twitter