VIDEO: Da Flemming og Brian sænkede Bulgarien

Gense Danmarks første sejr nogensinde over Bulgarien. Året er 1989, træneren er Sepp Piontek, comebacket står Morten Olsen for, mens Povlsen og Laudrup laver målene

Tirsdag aften klokken 20:15 går det løs i Parken med den vigtige VM-kvalifikationskamp mellem Danmark og Bulgarien. I den forbindelse er det altid godt at sprede lidt gode vibrationer i form af et historisk tilbageblik.

Så lad os skrue tiden tilbage til Danmarks sejr ude over bulgarerne i VM-kvalifikationen i 1989.

Danmark havde dengang også brug for en sejr, men havde på det tidspunkt aldrig prøvet at slå bulgarene. Landstræner Sepp Piontek fik overtalt Morten Olsen til comeback, og vores nuværende landstræner kunne dermed fejre 100 kamps jubilæum - og var endda ganske tæt på at komme på måltavlen.

Det blev dog et par af de unge knøse, der løb med overskrifterne. Flemming Povlsen åbnede således scoringen med et hovedstødmål efter et fornemt indlæg fra John Sivebæk, mens Brian Laudrup lukkede til kampens resultat 0-2 kort før slutfløjt.

Se eller gense sejren i klippet over artiklen her. Vi skal advare om ekstremt herlige billeder.

I den kedelige og triste afdeling, skylder vi også at nævne, at landsholdslæge Rasmus Bach Andersen fik et ildebefindende under kampen. Han blev kørt på hospitalet, hvor han desværre døde af et hjerteanfald.

 

FacebookTwitter