VIDEO Dengang onde Lacatus besejrede Laudrups pragtfulde driblinger

Danmark har fået stået over for Rumænien i de afgørende VM-kvalifikationskampe med et knap så godt resultat.

Der er noget nostalgisk ved at gense billederne fra sidst Danmark spillede en altafgørende kamp mod Rumænien i en VM-kvalifikation. Farven på billederne nærmede sig den gule farve, det lød som om, at Svend Gehrs og Tommy Troelsen talte ned i skotøjsæske, og alt var på spil.

En uafgjort eller sejr i Bukarest ville sende Sepp Pionteks drenge til VM-slutrunden i Italien året efter, mens et nederlag ville sende Rumænien til turneringen.

På en råkold dag får Danmark en brandvarm start med et mål af Flemming Povlsen efter fremragende forarbejde af Brian Laudrup.

Men rumænerne var et meget stærkt hold anført af superstjernen Marius Lacatus, og det fik danskerne at mærke resten af kampen. Her sad Rumænien på det hele og smed Danmarks VM-drøm i vasken.

Nederlaget var den sidste kamp af betydning, hvor Sepp Piontek var træner for Danmark.

De kan også besejres

I selvsamme kvalifikation mødte vi selvfølgelig også Rumænien på hjemmebane som i aftenens kamp. Det var en måned inden fiaskokampen i Bukarest, og der var billedet et helt andet.

En fyldt Idrætspark kunne se det danske landshold køre over rumænerne med storspil fra de to unge profiler Brian Laudrup og Flemming Povlsen.

Specielt lillebror Laudrup scorede et rigtig flot mål med ’pragtfulde driblinger’, som Svend Gehrs råbte ind i mikrofonen.

Efter 3-0-sejren duftede det for alvor af, at Danmark skulle til VM i Italien 1990, men det endte dernæst som bekendt med et nederlag i Rumænien og derfor en tabt VM-billet.

Facebook
Twitter