VIDEO Fodbold, fadøl og fjollede hatte: Tilbageblik på de danske roligans

Få et rødt/hvidt flashback til de danske roligans storhedstid i firserne og halvfemserne.

Tirsdag løber det danske fodboldlandshold på banen til kvalifikationskampen til EM mod Portugal på hjemmebane i Parken.

Der er udsolgt - og alligevel bliver kampen i dag den sidste hjemmekamp med De Danske Roligans - foreningen bag bliver nemlig opløst.

Aftenshowet har taget et tilbageblik på de danske roligans. Et ord, der første gang så dagens lys i avisen BT i juni 1985, dagen efter de danske drenge havde banket sovjetunionen 4-2 i parken.

Kun 120 medlemmer tilbage

Op gennem den sidste halvdel af firserne og ikke mindst i starten af halvfemserne var der også nok at fejre for de danske fans.

En semifinaleplads ved EM i 1984, en plads i ottendedelsfinalen ved VM i 1986 og ikke mindst titlen som europamester i 1992 efter en 2-0 sejr over Tyskland.

Medlemstallet hos "De Danske Roligans" toppede efter EM-triumfen i 1992, hvor over 3.000 glade roligans var medlem af foreningen. I dag har kun 120 danskere et medlemskort i pungen.

- Vi ønsker alle sammen, at foreningen kan bestå. Men vi er nede på 120 medlemmer, og vi er nødt til at være realistiske. Så på den kommende generalforsamling først i det nye år er det endegyldigt lukket og slukket for "De Danske Roligans", siger Claus Amondsen, talsmand for foreningen, til Aftenshowet.

Se indslaget fra Aftenshowet i videoen øverst i artiklen.

Facebook
Twitter