VIDEO Gigantisk Dannebrog og Bendtner generobrer Skåne

Zlatan, H&M og Volvo blev til Bendtner. Territoriet blev tisset af. Og fra Malmøs slot - også kaldet Malmøhus - vejrer nu et smukt Dannebrog.

Se da LIGA-drengene genindtog Skåne forud for landskampen mod Sverige. Klik på play.

Lørdag aften kl. 20.45 går det løs i Stockholm. Danmark gæster Zlatan og resten af det svenske broderfolk til årtiets landskamp på Friends Arena. Men der er meget mere på spil end den ene plads ved sommerens EM i Frankrig, som de to lande over to såkaldte playoff-kampe skal fordele mellem sig.

Fra svensk side blev der allerede mandag bagt stort op til de kommende fodboldbrag, da de blå-gule fejrede sig selv ved den årlige ‘Fotbollsgalan’ i Globen i Stockholm. Her var hele den svenske fodbold-’elite' samlet, og ikke overraskende blev Zlatan igen-igen kåret som svenskernes bedste fodboldspiller (red., Har de andre, kan man så spørge sig selv). Showet bar præg af de kommende kampes enorme betydning. Og svenskerne bragte både satiriske (det var nu ikke særligt sjovt) indslag og forspildte ikke muligheden for at håne danskerne for åben skærm.

Lad os da lige i den sammenhæng understrege, at aftenens markant bedste indslag var, da DANSKE Pernille Harder gik på scenen og modtog hæderen som årets spiller og årets angriber i den bedste kvindelige række i Sverige. Sidste år var det i øvrigt Lasse Vibe, der stod selvsamme sted og modtog svenskernes jubel. Vi siger det bare - de kan ikke spille fodbold i Sverige!

Dansk modreaktion

Om det var gallashowet i Stockholm mandag aften, der gjorde udslaget, ved vi ikke, men modreaktionen kom promte. Og den kommer til at gøre rigtigt ondt på alle, der har svensk blod i årene. For Skåne er igen dansk. Indtaget af de to P3-værter Anders Hagen og Tobias Hansen, der på ganske få timer formåede at erobre den del af Sverige, der de seneste år har været mest kendt for at være en del af DRs dramaserie ‘Broen’.

- Missionen lykkedes til fulde. Vi blev modtaget som helte. Selv vagten i H&M tilkendegiver jo tydeligt i videoen, at han er vild med Danmark og Nicklas Bendtner, lyder det fra Anders Hagen, mens Tobias Hansen fortsætter:

- Det her kommer jo først for alvor til at gøre ondt lørdag, når de danske fodboldfans og senere vores overlegne danske fodboldlandshold erobrer den svenske hovedstad for øjenene af 50.000 måbende svenskere på Friends Arena.

Iført de nye smukke danske landsholdstrøjer plastrede de to radioværter Malmø ind i Bendtner-masker og omvendte store svenske firmaer som Volvo og H&M til Bendtner-fans. Prikken over i’et var indtagelsen af ‘slottet’ i Malmø, hvor et gigantisk Dannebrog til tonerne af ‘Der er et yndigt land’ blev spændt ud over Skåne.

Danmark har dermed taget første skridt på vej mod EM i Frankrig til sommer. Det næste tager vi sammen med landsholdet lørdag aften klokken 20.45.

Lyt med lørdag i Liga på P3 fra klokken 18.00 - live fra Friends Arena i Stockholm.

/DR Sporten/

https://www.facebook.com/DRSporten/videos/967698319940321/

Facebook
Twitter