VIDEO: Grønkjær glemmer aldrig mareridtet mod Italien

Den tidligere landsholdsspiller mindes sin dårlige aflevering, som gav Italien et mål.

Det var ligesom en dårlig skrevet novelle.

Sådan husker Jesper Grønkjær sin katastrofale tilbagelægning til Peter Schmeichel i EM-kvalifikationskampen hjemme mod Italien i 1999. Italienerne endte med at vinde kampen 2-1.

Danmark skal igen spille en vigtig kamp - denne gang en VM-kvalifikationskamp - mod Italien fredag aften i Parken. Det er grunden til, at Grønkjær er blevet bedt om at fortælle sin historie en gang mere.

- 1-2 nederlaget gjorde næsten situationen umulig for landsholdet. Næsten som den er i dag for det nuværende hold, siger Grønkjær til DBU's landskampmagasin og tilføjer:

- Og jeg havde min store del af skylden. Nede i omklædningsrummet kan jeg huske, at min eneste tanke var at komme tilbage dertil, hvor jeg gjorde det godt i øjeblikket. Vi skulle spille med Ajax mod PSV ugen efter.

Grønkjær var skiftet til Ajax Amsterdam fra AaB, og han var på tærsklen til at få sit internationale gennembrud.

- Landsholdet stod overfor en udskiftning på nogle pladser i det nye år. Og pludselig stod jeg dér. En ung knægt på 21. Sammen med Peter Schmeichel.

- Han var et ikon, og jeg havde aldrig mødt ham før. Det var en drengedrøm, der blev til virkelighed. Det var det ypperste. Det var min debut. Foran et fyldt stadion. Det højeste niveau, siger Grønkjær.

Med sin første boldberøring i kampen førte kantspillerens fejlaflevering til, at Filippo Inzaghi scorede efter blot 36 sekunders spil.

- Det blev til en dårlig skrevet novelle, lige som om klimaks var skrevet på forhånd. Det skulle bare ikke ske. Mine venner var kørt over til København i bus med et par kasser bajere til at hygge sig med undervejs.

- Og min familie var kørt over i bil. Min mor nåede ikke engang at sætte sig, hun så ikke engang, hvad der skete.

- Hun stod med ryggen til banen og spurgte, om det var det rigtige sæde, hun var ved at sætte sig på, fortæller Grønkjær.

Danmark skal vinde fredagens kamp mod Italien for at bevare en realistisk mulighed for at komme med til VM-slutrunden i Brasilien næste år.

Du kan se DR Sportens indslag fra Grønkjærs debutkamp i 1999 i playeren herover.

/ritzau/