VIDEO Hvad er det der Nations League dog for noget?

Har du stadig ikke helt styr på, hvad Nations League er for en størrelse, så se med her.

Det danske fodboldlandshold lagde fornemt fra land i den nye turnering Nations League, da det blev til en 2-0-sejr den 9. september, da Wales var på besøg på Ceres Park i Aarhus.

Christian Eriksen scorede begge de danske mål ved den lejlighed, og Danmark fører dermed Gruppe 4 i Liga B før lørdagens møde med gruppens tredje hold, Irland.

Det er jo alt sammen fint og fornemt, men hvad er egentlig meningen med dette Nations League?

Har du ikke helt styr på den nye UEFA-turnering, der er sat i verden for at reducere antallet af ligegyldige træningskampe og erstatte dem med opgør, hvor der er noget på spil, så se videoen herunder.

Helt kort fortalt, så er Nations League en slags bagdør til europamesterskaberne i fodbold, mens det også kan bringe attraktive modstandere til Danmark.

Åge Hareides landshold befinder sig øjeblikket sig i laget for de næstbedste fodboldnationer i Europa.

Det kan en sejr over Irland i aften være med til at lave om på, så når det tages hul på næste omgang af Nations League, så kan det være store nationer som Tyskland og Spanien, der fremover lægger vejen forbi Danmark.

Men det kræver altså, at det danske landshold formår at vinde gruppen foran Irland og Wales og rykke en liga op.

Stjernen sidder ude

For 11 måneder siden mødte Danmark også Irland og her blev det til en knusende 5-1-sejr til de rød/hvide i en forrygende forestilling i Dublin, hvilket sikrede Danmark en plads ved VM i Rusland.

Irerne kan glæde sig over, at Danmark ikke har tremålsskytten fra den kamp, Christian Eriksen, med i lørdag aften.

Tottenhamspilleren, der har scoret hele 19 mål i sine 25 landskampe under Åge Hareide, døjer med en muskelskade i maveregionen.

Den irske landstræner Martin O’Neill mener dog, at Eriksens fravær går lige op med at irerne selv må undvære et par profiler.

- Han er en verdensklassespiller. Men danskerne skal også forholde sig til, at vi mangler nogle spillere. Det er spillere, som har gjort det fremragende for os, som vores anfører Seamus Coleman. Vi har heller ikke haft Robbie Brady og James McCarthy med i længere tid, siger O'Neil på et pressemøde før kampen i Dublin.

Danmark møder Irland klokken 20:45. Kampen vises på Kanal 5, mens man naturligvis også kan følge kampen på P3 og live i tekst her på dr.dk/sporten.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter