VIDEO Kaffe med Kraul og Kenneth: Fuldstændig fanatiske fans venter

Der venter Danmark en heksekedel torsdag aften, når de står over for Montengro i hovedstaden Podgorica.

Det kommer ikke an på størrelsen, men gørelsen. Klichéen i soveværelset er meget mere end bare ord på fodboldbanen.

I aften på det lille Podgorica City Stadium bliver den teori bekræftet, når omkring 15.000 tilskuere montenegrinske tilskuere tager imod det danske fodboldlandshold med alt andet end kyshånd.

- Det bliver meget intenst på stadion. Hvis man kigger på nogle gamle kampe med Montenegro, hvor de tidligere har haft noget på spil på hjemmebane, så er det 15.000 fuldstændig fanatiske tilskuere, forklarer DR Sportens fodboldkommentator Andreas Kraul.

Igor Akinfeev blev ramt af en raket, da Rusland mødte Montenegro i en kvalifikationskamp. Det var de montenegrinske fans, som sendte den afsted. (Foto: STRINGER © Scanpix)

- For et par år siden var der faktisk en kamp, som blev afgjort, fordi der var nogle russiske spillere, der blev ramt af raketter fra tilskuerpladserne, og Montenegro blev taberdømt 3-0, siger han.

Ikke nok med, at tilskuerne er utrolig fanatiske, så sidder de også virkelig tæt på fodboldbanen. De er kun tre meter fra græsset, og det vil lægge et ekstra pres på de danske spillere.

Specielt fordi Montenegro har en rigtig god mulighed for mindst at sikre sig en playoff-plads i kampen om en VM-billet.

- De skal forberede sig på et hjemmepublikum, som vil bruge alle midler. De vil lægge et hårdt pres på dommere og de danske spillere, siger DR Sportens fodboldekspert Kenneth Møller Pedersen.

- Men jeg tror også, at det kan give danskerne energi i forhold til en kamp i Armenien, hvor stemningen er mat. Her kender man præmisserne. Man ved, at tre point vil være rigtig godt og bage op til en kæmpe finale i Parken. Så motivationen skal nok være der fra start af, forklarer han.

Andreas Kraul og Kenneth Møller Pedersen kommer også ind på den mulige danske startopstilling. Du kan se det hele i videoen ovenfor.

Der er kampstart klokken 20.45, og kampen kan ses på Kanal 5 eller lyttes til i LIGA på P3.

Facebook
Twitter