VIDEO Kraul om landsholdskonflikt: 'Begynder at ligne kvindernes konflikt'

DR Sportens fodboldkommentator Andreas Kraul opfordrer Spillerforeningen og DBU til at komme til enighed om ny aftale for landsholdet.

Forhandlingerne om en ny aftale for betaling og forhold for landsholdsspillerne er gået i en gedigen hårdknude.

Spillerforeningen og DBU kan ikke finde fælles fodslag omkring, hvor meget spillerne skal have for at optræde for landsholdet samt hvilke forhold de skal tilbydes.

Det begynder i bekymrende grad at minde om situationen sidste år med kvinderne, hvor to kampe blev aflyst, siger DR Sportens fodboldkommentator Andreas Kraul.

Og den situation frustrerer ham.

- Jeg vil nærmest opfordre spillerne til at møde op. Det er ikke en overenskomst for sygeplejersker eller skolelærer. Det er frivilligt om man vil spille på det danske landshold. Selvfølgelig skal der være noget kompensation, forsikringer og ordnede forhold, siger han.

Konflikten mellem DBU og herrelandsholdet kommer knapt et år efter en lignende konflikt mellem DBU og kvindelandsholdet.

Og hvis ikke parterne når til enighed før den kommende venskabskamp mod Slovakiet den 5. september og Nations League-kampen mod Wales den 9. september, kan det betyde, at landsholdet bliver udelukket fra EM-kvalifikationen.

Og med det i baghovedet er opfordringen fra Andreas Kraul klar.

- Jeg håber virkelig at parterne får sat sig ned, lige kigget hinanden i øjnene og så dropper alt flueknepperiet, undskyld mig udtrykket, og så får lavet en aftale.