VIDEO Nervøs Jørgensen: Føltes som en vigtig kamp

Det var ikke bare en træningskamp uden betydning, Danmark spillede i dag. Sådan følte den dobbelte målscorer Nicolai Jørgensen det i hvert fald ikke.

Ordet ’træningskamp’ kan deles i to ord. Men det ord, der som oftest vejer tungest, når de sættes sammen, er netop ’træning’.

Kampe, der udmærker sig ved sine mangler - intensitet, nerve eller energi – og sjældent for sine kvaliteter.

I aftes var anderledes. Danmarks træningskamp mod Island var Åge Hareides første som dansk landstræner, og det bragte netop den energi og nerve i spil, som så ofte mangler i træningskampe:

- Der var en del nerver på. Det er en ny træner og et nyt system, så det var en stor opgave i dag, og selvom det var en træningskamp, føltes den utrolig vigtig, siger Nicolai Jørgensen om kampen, hvor han efter pausen diskede op med to mål.

Handler om at lave mål

- Det var vigtigt for mig at bevise over for ham, at jeg er der, hvor jeg skal være, når jeg er angriber – i bund og grund handler det om at lave mål, og det fik jeg gjort i dag, og det er det vigtigste.

På tirsdag i næste uge får Jørgensen en ny mulighed for at overbevise Hareide om, at han bør starte inde hver gang i det danske angreb. Her møder det danske landshold Skotland i endnu en ’træningskamp’.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve