VIDEO Pierre Emile finder de store gloser frem: Agger er enestående

Se interview med landsholdets nye stjerne Pierre Emile Højbjerg, som er imponeret over forbilledet Daniel Agger.

Daniel Agger er landsholdets mest populære spiller, viser en afstemning i BT.

Og spørger man Pierre Emile Højbjerg, er der god grund til landsholdsanførerens store popularitet blandt danskerne.

- Daniel er en fantastisk person. Han er en naturlig ledertype og en naturlig anfører. Jeg havde en svær tid i mit liv, da jeg kom ind på landsholdet, og han hjalp mig ind på holdet og tog mig til sig på en behagelig og naturlig måde. Den måde, han fører landsholdet frem på, er lidt enestående, siger Pierre Emile Højbjerg, der har spillet ungdomsfodbold i Daniel Aggers klub, Brøndby.

- Jeg har også været lidt overrasket over hans måde at agere på, for jeg har sjældent set sådan en personlighed i fodbold, tilføjer Højbjerg overfor DR Sporten.

Agger slår Eriksen og Højbjerg selv

19-årige Pierre Emile Højbjerg er selv nummer tre på BT's liste. Han får 11 procent af stemmerne, mens Christian Eriksen får 19 procent, og Daniel Agger får 22 procent.

Aggers førsteplads er indiskutabel, siger Højbjerg.

- Det hele er så naturligt for ham. Han spiller aldrig en rolle - han er bare den, han er. For mig er det helt rigtigt, at han styrer landsholdet. Han er også dygtig til at give os andre spillere plads og samtidig holde os i kort snor. Og så er han jo en af dem, der været med i lidt længere tid, så jeg synes, at det hele er meget, meget naturligt, siger han.

Enhver drengs drøm

Pierre Emile Højbjerg har tre A-landskampe på CV'et mod Daniel Aggers 65, men Bayern München-spilleren håber på en dag at nå ligeså langt som sin erfarne holdkammerat i rødt og hvidt.

- Han har en position på landsholdet, som enhver dreng drømmer om. Han har et bind på venstre arm, siger Højbjerg med henvisning til Aggers anførerrolle.

- Han er med, hvor beslutningerne tages, og han er et forbillede og en person, man kan se op til som ung knægt. Den måde, han takler tingene på, er ret imponerende, siger han.

Facebook
Twitter