VIDEO Schmeichel: Stolt af mit land og vores hold

Den danske målmand Kasper Schmeichel bad om kærlighed og tålmodighed fra det danske fodboldfolk. Det kunne han mærke i Dublin.

Kasper Schmeichel leverede en dybfølt tale, da han i starten af året blev kåret til Årets Spiller ved det store sportshow i Herning. Den danske landsholdsmålmand takkede for titlen, men han havde også en appel til den fodboldgale del af den danske befolkning.

- Jeg bad om kærlighed og tålmodighed. Det har vi fået. Vi har bare vist, hvad vi kan gøre med den opbakning, som vi har mærket hjemme i Danmark og den opbakning, vi har mærket i aften fra de medrejsende fans. Det er helt fantastisk, siger Kasper Schmeichel ovenpå 5-1-triumfen i Dublin mod Irland, der sendte Danmark til VM i Rusland.

- Jeg er utroligt stolt af mit land, jeg er utroligt stolt af det her hold.

Taknemmelig for Eriksen

Christian Eriksen overstrålede alle i den irske hovedstad med tre vidunderlige mål og Kasper Schmeichel styrtede efter slutfløjt hen til den danske 10'er.

Kasper Schmeichel er taknemmelig for at spille på samme hold som magikeren fra Middelfart.

- Hold kæft, en spiller. Jeg mener.. Hvor god en spiller... At han er dansker, det skal vi være lykkelige over. Vi skal være stolte over og rigtig, rigtig glade for, at Christian Eriksen er dansker, siger Kasper Schmeichel.

Se hele interviewet med Kasper Schmeichel i klippet øverst.

DR har fået unik adgang til landsholdet under genrejsningsperioden efter flere missede slutrundekvalifikationer.

Journalist Niels Christian Jung har fulgt holdet bag facaden i kampen om en plads ved VM i Rusland 2018. Du kan følge op- og nedturen for holdet over tre afsnit i dokumentarserien 'Vi er landsholdet'.

Sidste afsnit af tre sendes på DR1 mandag d. 27/11 kl. 20.45. Du kan se de to første afsnit her.