Vikaren efterlyser klap på skulderen: Hvorfor takker de danske stjerner os ikke?

Anders Fønss var en af vikarlandsholdsspillerne, som var med mod Slovakiet, og han savner kredit fra de normale landsholdsspillere.

Vikarlandsholdet har ikke modtaget et tak fra Spillerforeningen. (Foto: Ronald Zak © Scanpix)

Den seneste uge har været intet mindre end kaotisk i forbindelse med det mandlige fodboldlandshold. Så kaotisk at DBU for en stund var nødt til at finde et helt nyt landshold og landstræner til testkampen mod Slovakiet onsdag.

Det gjorde man for at kunne stille hold og undgå eventuelle sanktioner ved at melde afbud, som var en reel mulighed, så længe DBU og Spillerforeningen ikke kunne nå til enighed.

24 spillere fra de lavere danske rækker blev udtaget til kampen mod Slovakiet, og selvom de tabte 3-0, så blev der kæmpet heroisk gennem hele kampen.

- Det var for fodboldens bedste, og det er også derfor, at det er vigtigt at pointere, at det kan godt være, at folk tror, at DBU har gjort noget for os. Men vi har gjort noget for både DBU og Spillerforeningen, siger en af vikarlandsholdsspillerne Anders Fønss i LIGA på P3 fredag aften.

Anders Føns er ikke helt tilfreds med måden, som en af parterne i konflikten har håndteret vikarlandsholdsspillerne efterfølgende. Til Sjællandske Medier sagde han fredag, at han savner kredit fra Spillerforeningen og landsholdsspillerne.

- Nu har DBU ligesom sagt: "Tak for hjælpen og fedt I gad hjælpe til". Så kan spillerne vel for fanden også nosse sig sammen og give os et klap på skulderen, forklarer Anders Fønss til mediet.

Har hjulpet begge parter

Den holdning bekræftede han fredag aften i LIGA på P3, hvor han efterlyste et sølle ”tak” fra Spillerforeningen.

- Jeg føler egentlig, at DBU har sagt tak for hjælpen til os, fordi de er den ene del af konflikten. Det har de gjort med en billet til A-landskampen på søndag, forklarer Anders Fønss.

- Men jeg tænker så, at Spillerforeningen kunne måske også takke hele holdet. Give os en eller anden form for kredit for at have hjulpet dem også. Fordi vi hjælper jo begge parter. Det behøver ikke at være mere end et tak, siger han.

Til Ritzau har Ajax-spilleren Lasse Schöne sagt, at han er glad for, at vikarlandsholdet kunne hjælpe til, når de nu ikke selv kunne spille, men Spillerforeningen har ikke meldt noget ud.

Anders Fønss er ikke sikker på, at der kommet nogen kredit fra Spillerforeningen på noget tidspunkt.

Danmarks rigtige mandlige landshold spiller søndag aften klokken 18.00 i Aarhus. Kampen kan følges i LIGA på P3 eller på dr.dk/sporten, hvor den kan følges på tekst. Desuden bliver den vist i fjernsynet på Kanal 5.

Facebook
Twitter