Vikarlandsholdet gjorde John ’Faxe’ pavestolt: ’Vildt at se de her krigere’

Den vikarierende landstræner John ’Faxe’ Jensen afviger dog på spørgsmålet om, hvorvidt han også er på trænerbænken til næste landskamp.

John 'Faxe' Jensen vikarierede for Åge Hareide mod Slovakiet. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

I 90 minutter repræsenterede lidt over to håndfulde danske mænd, der indtil for få dage siden var fuldstændig ukendte, hele Danmark.

’Vikarlandsholdet’ er de blevet kaldt nogle steder. ’Nødlandsholdet’ andre steder, og ’skruebrækkere ’-prædikatet har de også fået kastet i nakken.

Men i de 90 minutter, som kampen mellem Danmark og Slovakiet varede, så John ’Faxe’ Jensen, der til onsdagens landskamp mod Slovakiet vikarierede for Åge Hareide som landstræner, en gruppe mænd, der bare ville kæmpe for Danmark. Det fortalte han efter kampen, der endte med et hæderligt nederlag på 0-3.

- Det var vildt. Jeg er pavestolt over at være dansker og se de her krigere inde på banen. At de til tider kunne tage kampen op med de her slovakiske verdensstjerner og kun tabe 0-3, det vil jeg aldrig nogensinde glemme.

- Jeg havde regnet med – ligesom alle andre danskere – at slovakkerne ville få en storsejr, men jeg synes faktisk, at sejren endte med at være et mål for stort, sagde John ’Faxe’ Jensen og tilføjede:

- Man kunne virkelig mærke på dem, hvor meget det betød for dem at spille for landsholdet. Og det så man i deres ånd.

Nogle hektiske døgn

Allerede på søndag skal det danske landshold igen i aktion. Wales gæster Aarhus i den nye Uefa-turnering Nations League.

Men hvorvidt det endnu engang bliver med John ’Faxe’ Jensen i spidsen for spillerne fra fra 2. division og futsallandsholdet, som landsholdet mod Slovakiet bestod af, vil den tidligere europamester ikke svare direkte på.

Får vi dig at se igen som landstræner på søndag?

- Det har virkelig været nogle hektiske døgn. Nu vil jeg bare nyde det her sammen med spillerne på hotellet. Og når jeg vågner i torsdag, vil jeg så sætte mig ind i en flyver og tage hjem til min familie.

Kampen mod Wales spilles kl. 18.00 og kan ses på Kanal 5. Kampen kan også høres i LIGA på P3 eller følges på dr.dk/sporten.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk