Viktor Fischer forstår unge skuffede fans: ’Børn er børn og voksne forhandler af og til’

Landsholdet er samlet ovenpå konflikten, og Viktor Fischer forstår godt, hvis fans er skuffede over problemerne.

Viktor Fischer taler med journalister på et pressemøde med det danske fodboldlandshold på Hotel Comwell i Aarhus, fredag den 7. september, 2018. . (Foto: Ernst van Norde/Ritzau Scanpix) (Foto: Ernst van norde © Scanpix)

Fredag var landsholdet endelig samlet forud for den vigtige Nations League-kamp mod Wales på søndag. Det er fem dage og en enkelt kamp senere end den oprindelige plan, men konflikten mellem DBU og Spillerforeningen gjorde planen umulig.

- En besynderlig situation på mange måder. Når man bliver udtaget til landsholdet, går man jo ud fra, at man skal spille fodboldkampe. Det bliver så kun til en enkelt i denne omgang. Rigtig træls, at den første ikke blev til noget af den ene eller den anden grund, men også nødvendigt, forklarer Viktor Fischer.

Hvorfor det var en nødvendighed vil landsholdsspilleren ikke forholde sig til, og generelt ønsker spillerne på holdet ikke at snakke mere konflikt lige nu. Fokus er på Wales på søndag.

- Nu er der heldigvis kommet en midlertidig aftale, så vi kan spille på søndag. Det er det, vi forholder os til og gør alt for, at vi får et godt resultat, forklarer FC København-spilleren.

Vi spiller den næste kamp

Begge parter i sagen har mødt stor kritik for ikke at kunne finde en løsning. Landsholdsspillerne er af de største kritikere blevet kaldt grådige. Konflikten resulterede i, at det var ’vikar-landsholdet’, som spillede testkampen mod Slovakiet og tilbage sidder fans og specielt og tænker – hvorfor?

- Det kan jeg godt forstå, hvis børnene sidder og tænker. Det er helt sikkert, og det må også være besynderligt, men vi spiller den næste, så der kan børnene forhåbentlig se mange af deres helte igen. Men børn er jo børn, og voksne har forhandlinger engang imellem om ting og sager, forklarer Viktor Fischer.

- Jeg tror, at vi allesammen håber, at det bliver nemmere at blive enige for eftertiden, siger han.

Man vil i hvert fald gerne undgå en lignende situation som den mod Slovakiet, hvor danske spillere fra de lavere rækker repræsenterede det danske landshold.

- Jeg sad og så kampen mod Slovakiet, og det var ikke nogen fest. Det var det bestemt ikke. Det var meget underligt. Jeg ved ikke om det gjorde ondt på mig, for jeg vidste jo allerede dagen forinden, at det ikke ville blive vores kamp, men det var i hvert fald underligt at kigge på, forklarer Viktor Fischer.

Danmark spiller mod Wales søndag aften klokken 18.00 i Aarhus. Kampen kan følges i LIGA på P3 eller på dr.dk/sporten på tekst. Og så kan den selvfølgelig også ses i fjernsynet på Kanal 5.

Facebook
Twitter