VM i Tyskland bliver uden Danmark

VM i Tyskland næste sommer bliver uden det danske landshold. Uden at sprudle vandt Danmark 2-1 over Kasakhstan, men det blev ikke til nogen playoff-kampe, idet Tyrkiet samtidig besejrede Albanien med 1-0.

Søren Larsen kommer ikke til at spille VM i Tyskland, hvor han har sin daglige gang hos Schalke 04. (Foto: Vladimir Pirogov © Scanpix)

VM i Tyskland næste sommer bliver uden det danske landshold. Uden at sprudle vandt Danmark 2-1 over Kasakhstan, men det blev ikke til nogen playoff-kampe, idet Tyrkiet samtidig besejrede Albanien med 1-0.

Dermed lever Tyrkiet i håbet om at komme med til slutrunden, idet nationen er blandt de bedste toere, som skal spille kvalifikation. Der er playoff-lodtrækning på fredag i Zürich.

Michael Gravgaard nettede for anden kamp i tr?k. (Foto: Vladimir Pirogov © Scanpix)

Danmark hentede 22 point i 12 kampe i VM-kvalifikationsgruppe 2, hvilket rækker til en tredjeplads - et point efter tyrkerne. De græske europamestre vandt 1-0 over Georgien i den sidste gruppekamp og slutter på fjerdepladsen.

Gravgaard nettede igen

Efter en ualmindelig tam 1. halvleg i Almaty gjorde Michael Gravgaard det til 1-0 kort efter pausen.

Danmark forsøgte sig med at hælde bolden op i kasakhernes forsvarszone fra anden halvlegs begyndelse og her dukkede forsvarsspilleren op og scorede på en aflevering fra Jon Dahl Tomasson. Det var anden gang i træk at FCK-spilleren nettede på landsholdet.

Kort efter scorede Jon Dahl Tomasson sit 38. mål i landsholdstrøjen og har dermed nettet ligeså mange gange som Preben Elkjær formåede i sin tid i rødt og hvidt.

Tyrkisk sejr i Tirana

Men det er Stuttgart-angriberen nok temmelig ligeglad med, for det danske VM-håb levede kun i små ti minutter, så bragte Tümer Metin Tyrkiet foran 1-0 i en smårodet affære i Tirana.

Michael Gravgaard nettede for anden kamp i tr?k. (Foto: Armando Babani © Scanpix)

Og det ene mål rakte for Tyrkiet, mens Kasakhstan fik pyntet på resultatet mod slutningen af opgøret mod Danmark.

Danmark kan i stedet for VM begynde at se frem mod næste års kvalifikation til EM i Østrig/Schweiz 2008. Spørgsmålet er så, om det bliver med Morten Olsen som landstræner?

Facebook
Twitter