VM-rangliste: Så stærke er de 32 VM-nationer - del 2

Fredag er der lodtrækning til VM-slutrunden i Rusland. Få et overblik over de 32 nationers styrke i dagene frem mod lodtrækningen.

Danmark er med i del 2 af DR Sportens rangering af de 32 VM-nationer.

Der er 32 hold med i bowlen, når der fredag eftermiddag trækkes lod til gruppespillet ved VM i Rusland. En lodtrækning, der kan ses på DR1 fra klokken 15:45.

DR Sporten rangerer frem mod fredagens lodtrækning de 32 deltagende nationer.

Den første del med nationerne fra 32-20 kom i går og kan ses ved at klikke her. Anden del går fra 19-10 og kan læses herunder.

19 – Sverige

Emil Forsberg er den nye stjerne i det svenske angreb. (Foto: ALESSANDRO GAROFALO © Scanpix)

At svenskerne overhovedet kan plante støvlerne i den russiske muld til sommer, er lidt af en overraskelse. Parret med både Holland og Frankrig i VM-kvalifikationens gruppespil var vores naboer på den anden side af Øresund ikke spået mange chancer.

Alligevel endte det i total forløsning for få uger siden, da holdet sensationelt slog Italien ud i playoffrunden efter at være blevet to’er i gruppespillet. En overraskelse, hvor bagmanden for første gang i mange år ikke hed Zlatan Ibrahimovic. Manchester United-angriberen stoppede på landsholdet sidste sommer, men i fraværet har andre steppet up.

Tre profiler: Emil Forsberg, Marcus Berg, Andreas Granqvist

Resultater mod Danmark:

105 kampe – 40 danske sejre – 19 uafgjorte – 46 svenske sejre

18 – Senegal

Sadio Mané kan skabe problemer for ethvert forsvar. (Foto: SIPHIWE SIBEKO © Scanpix)

Det er snart 16 år siden, at vi alle sammen for alvor lærte Senegal at kende rent fodboldmæssigt. Med profiler som Salif Diao og El Hadji Diouf sprudlede holdet ved VM-slutrunden i Sydkorea, hvor det på sin vej til kvartfinalen bankede de forsvarende verdensmestre fra Frankrig og spillede uafgjort med Morten Olsens danske mandskab.

I dag tager det senegalesiske hold sig noget anderledes ud, men på sin vej gennem VM-kvalifikationen har mandskabet bevist, at man igen skal frygte nationen. Med Sadio Mané som et lynhurtigt våben i holdets offensiv og Napoli-spilleren Kalidou Koulibaly som holdets solide sidste skanse er Senegal et hold, de fleste nok gerne vil undgå fra tredje seedningslag.

Tre profiler: Sadio Mané, Kalidou Koulibaly, Moussa Sow

Resultater mod Danmark:

3 kampe – 2 danske sejre – 1 uafgjort

17 – Colombia

De colombianske fans glæder sig allerede til at deltage i Rusland. (Foto: GUADALUPE PARDO © Scanpix)

Det ville nok være en stramning at kalde Colombia for et hold i krise, men set bort fra en 4-0-sejr over Kina midt i november, så har Colombia, der ellers råder over særdeles mange stærke spillere, ikke vundet i de seneste seks kampe.

Landstræner Jose Pekerman har klassespillere i samtlige kæder, men spillet har ikke fungeret optimalt for ’La Tricolors’, der dog har så meget talent i truppen, at de må regnes blandt VM-outsiderne, hvis de får det til at klikke i Rusland.

Flere af Colombias store navne i offensiven som Radamel Falcao, Carlos Bacca og Teofilo Gutierrez nærmer sig en alder, hvor VM i Rusland meget vel kan blive deres sidste chance for at gøre en god figur i den største turnering af alle.

Tre profiler: James Rodriguez, Davinson Sanchez, Radamel Falcao

Resultater mod Danmark

0 kampe

16 – Schweiz

Xherdan Shaqiri har et af slutrundens bedste venstreben. (Foto: Kai Pfaffenbach © Scanpix)

At Schweiz endte med at spille to neglebidende VM-playoffkampe mod Nordirland, som dog endte med en VM-billet til alpelandet, er lidt af et paradoks. Forud var nemlig gået en VM-kvalifikation, som holdet nærmest ikke kunne have eksekveret bedre. Ni sejre blev det til, ingen uafgjorte kampe, og blot et enkelt nederlag. Men hvilket nederlag.

I den absolut sidste kvalifikationskamp tabte holdet 2-0 til Portugal, som dermed kravlede op på samme pointantal som schweizerne, men en klart bedre målscorer sendte portugiserne direkte til VM, mens Schweiz’ deltagelse altså pludselig var på vippen.

Men nu står de så i Rusland i sin fjerde VM-slutrunde i træk. Holdet er en solidt sammentømret enhed, der med Xherdan Shaqiris flair kan drille de fleste mandskaber.

Tre profiler: Xherdan Shaqiri, Stephan Lichsteiner, Granit Xhaka

Resultater mod Danmark:

10 kampe – 3 danske sejre – 5 uafgjorte – to schweiziske sejre

15 – Island

Huh! Island tog verden med storm ved EM i Frankrig sidste sommer, hvor den lille ø-nation nåede hele vejen til kvartfinalen, hvor Frankrig dog sendte Gylfi Sigurdsson og kompagni ud. Island har også imponeret i VM-kvalifikationen, hvor de vandt deres gruppe foran Kroatien, Ukraine og Tyrkiet.

De islandske fans tog verden med storm ved EM for to år siden. Finder de på noget nyt til VM i Rusland? (Foto: Lehtikuva © Scanpix)

Holdets absolut største stjerne er Everton-spilleren Gylfi Sigurdsson, der dog ikke lider af stjernenykker og indgår i det stærke islandske kollektiv, hvor hårdt arbejde og god moral har båret dem langt.

Island er med for første gang ved en VM-slutrunde, men stiller sig næppe tilfreds med blot det og kan blive en vanskelig modstander for alle hold ved slutrunden i Rusland.

Tre profiler: Gylfi Sigurdsson, Birkir Bjarnason, Ragnar Sigurdsson

Resultater mod Danmark:

21 kampe - 18 danske sejre - 3 uafgjorte.

14 – Nigeria

Nigeria sejr på 4-2 over Argentina må give mandskabet blod på tanden forud for VM. (Foto: Mladen Antonov © Scanpix)

Bagud 0-2 mod Argentina i en træningskamp for to uger siden lykkedes det Nigeria at komme tilbage og vinde 4-2. Et comeback, der siger noget om holdets styrke, og samtidig vidner om den vindermentalitet, som tyske Gernot Rohr har fået indstillet i det forholdsvist unge mandskab.

Med Nigeria er det værd at notere sig, at holdet har et arsenal af spillere fra den engelske Premier League; som Chelsea-spilleren Viktor Moses, Leicesters Kelechi Iheanacho og Alex Iwobi fra Arsenal for bare at nævne nogle få.

For fire år siden nåede mandskabet 1/8-delsfinalerne, og med en god lodtrækning kunne afrikanerne sagtens gentage den bedrift.

Tre profiler: John Obi Mikel, Victor Moses, Kelechi Iheanacho

Resultater mod Danmark:

1 kamp – 1 dansk sejr

13 – Danmark

Lad. Os. Få. Mange. Flere. Af. De. Her. Billeder. I. Rusland. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Christian Eriksen leverede med 11 mål i VM-kvalifikationen bevis for, at han med afstand er Danmarks vigtigste spiller.

Den målfarlige Tottenham-spiller er dog ikke det eneste stærke kort på det danske landshold, hvor eksempelvis Pione Sistos hurtige fødder og den danske styrke i luftspillet vil give modstanderne ved VM problemer.

Landstræner Åge Hareide famlede med både formation og startopstilling i begyndelsen af sin regeringstid, men lader til at have fundet en formel, der fungerer for et dansk landshold, der spiller mere pragmatisk og mere direkte end i den sidste tid under Morten Olsen.

Svage punkter hos danskerne er på backpladserne, hvor bredden ikke er helt god, mens en skade til Christian Eriksen også vil være en decideret VM-katastrofe.

Tre profiler: Kasper Schmeichel, Simon Kjær, Christian Eriksen

12 – Kroatien

Kroatien i deres karakteristiske ternede trøje. Slagkraftigt - også mandskabet. (Foto: Antonio Bronic © Scanpix)

Kvaliteten i den kroatiske trup er høj. Den kroatiske landstræner Zlatko Dalic råder over adskillige spillere, der til daglig har deres daglige gang i de europæiske topklubber.

Særligt midtbanen er uhyggelig med Luka Modric, Ivan Rakitic, Ivan Perisic, Mate Kovacic, Marcelo Brozovic som nogle af de navne, der kan komme i spil.

Bredden er lidt mindre imponerende i forsvaret og angrebet, men de startende holder stadig højt niveau.

Kvalifikationen har dog ikke været sprudlende for Kroatien, der måtte over to playoffkampe mod Grækenland for at komme til VM. Her viste de så til gengæld klassen og kunne efter 4-1 hjemme i Kroatien spadserer sig til VM-billetten med 0-0 i Piræus.

Tre profiler: Luka Modric, Ivan Rakitic, Ivan Perisic

Resultater mod Danmark

5 kampe. 2 danske sejre. En uafgjort. 2 kroatiske sejre.

11 – Mexico

Der er store forhåbninger til Hirving Lozana, til venstre, på det mexikanske landshold. (Foto: EDGARD GARRIDO © Scanpix)

Selvtilliden må være stor i den mexicanske lejr, efter at holdet vandt den nord- og mellemamerikanske kvalifikation, og kan holdet ride videre på det momentum til VM, er Mexico et frækt bud på en kvartfinalist.

Juan Carlos Osorios mandskab er et godt mix af unge talenter og mere rutinerede kræfter, men som det jo er med sådan noget, er det den sidstnævnte gruppe, der skal præstere i Rusland, hvis holdet virkelig vil noget.

Angriberen Javier ”Chicharito” Hernandez bærer meget af holdets forventninger på sine skuldre, og kan han få holdets offensiv til at klikke sammen med talentet Hirving Lozano, vil holdet være godt på vej.

Tre profiler: Andrés Guardado, Javier Hernandez, Hirving Lozano

Resultater mod Danmark:

3 kampe – 1 dansk sejr – 1 uafgjort – 1 mexicansk sejr

10 – Uruguay

Luis Suarez har scoret 49 mål i 95 kampe for Uruguay. (Foto: MARIO VALDEZ © Scanpix)

Det sydamerikanske mandskab har en af slutrundens mest målfarlige duoer på toppen. Edinson Cavani og Luis Suarez behøver vel egentlig ikke nærmere introduktion, men nu når vi er i gang, så gør vi det alligevel.

Udelukkende bedømt på mål er Paris Saint-Germains Edinson Cavani den farligste angriber i verden netop nu. Han er allerede noteret for 16 mål i den nye sæson og fører Golden Boot-listen. Anderledes uskarp har Suarez godt nok være siden sommerferien, hvor han – for ham – ’kun’ har scoret fem kasser i ti kampe i La Liga, men han må alligevel regnes blandt de bedste skarprettere, der stiller op i Rusland.

Når man så også regner holdets solide defensiv anført af Atletico Madrid-spillerne Diego Godin og José Maria Giménez med i ligningen, ville det være lidt af en skuffelse, hvis holdet ikke går videre til knock-out-fasen.

Tre profiler: Edinson Cavani, Luis Suarez, Diego Godin

Resultater mod Danmark:

2 kampe – 2 danske sejre

Sidste del af VM-ranglisten med pladseringerne fra 9-1 kommer i morgen, fredag, hvor du også kan se VM-lodtrækningen på DR1 fra Klokken 15.45.

Med hjælp fra Lars Jakobsen og Mikkel Bischoff i studiet vil Peter Møller guide dig igennem den store begivenhed. Lodtrækningen kan også følges direkte på dr.dk/sporten.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter