Yussuf Poulsen er på toppen, så hvorfor skal han blive på kanten?

Yussuf Poulsen har været brandvarm i Bundesligaen, men Åge Hareide vil beholde ham på kanten.

Yussuf Poulsen scorede 15 mål i 31 Bundesligakampe for RB Leipzig. (Foto: Kai Pfaffenbach © Scanpix)

- Der er åbenbart mange, som gerne vil have mig på toppen, selv om vi ikke har tabt i over 20 kampe i en periode på to år. Altså, fungerer det ikke nu, eller hvad?

Yussufs Poulsens ord efterfølges af et stort grin. Det er trods alt rart at være en eftertragtet brik på mandagstrænernes taktikbræt.

Og det er da også naturligt, når man har scoret 15 mål i 31 Bundesligakampe for RB Leipzig, at tanken om Yussuf Poulsen som spidsangriber fænger. Det danske landshold under Åge Hareides ledelse har trods alt haft det med at skulle arbejde ekstra hårdt for målene.

Yussuf Poulsen har ikke scoret på det danske landshold siden åbningskampen ved VM i 2018, hvor han blev matchvinder mod Peru. (Foto: MAX ROSSI © Scanpix)

Men Yussuf Poulsen, der altså ikke har haft problemer med at finde nettet i denne sæson, er ikke overbevist om ideén. Ikke siden han for små seks år siden var på holdlisten i Lyngby, har han spillet den position på banen.

- Der er nogle, som gerne vil se flere mål, men vi får point, og vi vinder, og så er det ikke sikkert, jeg synes, at vi skal lave om på det, siger Yussuf Poulsen.

Vil miste vigtige løb

Ideén om at flytte Yussuf Poulsen op som spidsangriber er, af naturlige årsager, også landet på landstræner Åge Hareides bord. En brandvarm, dansk måltyv, er der altid muligheder i.

Men skal rokaden, der sender Yussuf Poulsen fra kanten og op på toppen, føres ud i livet, så vil landstræneren give køb på nogle af de kvaliteter, som han helst ikke vil miste.

- Yussuf har en meget fri rolle hos os. Han har et godt samarbejde med Henrik Dalsgaard og Peter Ankersen på backen, og det er lidt den samme rolle, som han har i Leipzig. Også fordi han kan gå ind i banen, og det er der, han bliver rigtig farlig. Hans timing og løb er noget, som vi ikke vil miste, og det gør vi, hvis vi sætter ham helt i front.

Landstræner Åge Hareide kommer ikke til at sætte Yussuf Poulsen på toppen. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

- En spidsangriber skal være mobil og holde fast i bolden, og vi mister diagonalløbene ind i boksen, hvis vi sætter ham derop. Vi har overvejet det flere gange i løbet af kampene, men han har løst sine opgaver på landsholdet fantastisk, siger Åge Hareide.

Skal stile efter mere

Med en drømmesæson fra det tyske i bagagen er Yussuf Poulsen klar til at stemple ind i sæsonens to sidste kampe. Irland og Georgien venter, og derefter gælder det ferie.

Når danskeren efter sommerferien igen møder ind i RB Leipzig, vil der dog være et andet ansigt end det sædvanlige, der byder ham velkommen.

Fra næste sæson er det nemlig Julian Nagelsmann, der overtager tøjlerne hos 'Die Bullen'. Den slags ændringer medfører som regel en form for usikkerhed, men ikke hos Yussuf Poulsen.

- Jeg er ikke bange for min position i klubben, for han ved godt, hvad spillerne kan. Han har fulgt os længe. Men det er klart, at jeg skal ud at bevise mig, sådan er det altid, når der kommer en ny træner.

- Det har været en rigtig god sæson, og jeg er tilfreds, men man skal aldrig være 100 procent tilfreds, for så bliver man aldrig bedre, og hvis jeg ikke går efter at blive bedre næste sæson, så bliver jeg det heller ikke. Selvfølgelig skal man nyde, når det går godt, men der er også to kampe tilbage af den her sæson, og de skal også leveres på et højt niveau, siger Yussuf Poulsen.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter