Yussuf Poulsen: Mine kritikere har taget fejl

Det var en rigtig beslutning at skifte til 3. Bundesliga, mener landsholdets offensive håb. Han afviser rollen som super-indskifter.

Yussuf Poulsen har spillet 16 landskampe for Danmark. (Foto: Ólafur Steinar Gestsson © Scanpix)

Han viste det tydeligt mod Polen. Og i de fleste af de kampe, han er startet ude i og er blevet indskiftet.

Yussuf Poulsen er en åbenbaring af en indskifter, der med sin energi og fremadrettede indstilling kan løfte sine holdkammeraters niveau.

Men det er ikke et prædikat, den 22-årige angriber bryder sig om. Ja, faktisk bryder Yussuf Poulsen sig slet ikke om at starte ude, heller ikke på landsholdet.

- Jeg ved godt, at der er mange, der mener, at jeg er en god indskifter. Men jeg har også spillet gode landskampe, når jeg er startet inde. Det der med, at jeg ikke kan starte inde, er noget fis, siger Yussuf Poulsen.

Han har spillet 16 landskampe og er startet inde i syv. Efter at Åge Hareide har overtaget chef-rollen, er Poulsen startet inde i to ud af fem kampe under nordmanden.

- Jeg har måske ikke spillet så mange kampe fra start, men når jeg er startet inde, har jeg gjort det godt, siger han og uddyber:

- Jeg startede inde i min første landskamp mod Albanien, men blev taget ud i pausen, hvilket giver et forkert billede, fordi jeg faktisk spillede godt i første halvleg og var den eneste farlige dansker. Jeg startede også mod Serbien, hvor jeg var en af de bedste spillere på banen, siger han og fortsætter:

- Så spillede jeg dårligt mod Armenien, men spillede derefter fint i nogle træningskampe, hvor jeg fik lavet nogle assists. Jeg startede også inde i play off-kampen Sverige i Parken, hvor jeg også spillede en god kamp. Så det med, at jeg spiller dårlige kampe, når jeg starter inde, synes jeg, er noget fis, siger han.

Folk så kampen

Derfor mener han også, at han er god nok til Danmarks startopstilling.

- Jeg forsøger naturligvis at bide mig fast. Det gør jeg hver gang, jeg er med, om så jeg starter inde eller ude. Men generelt synes jeg, at jeg ud af to landskampe i hvert fald har spillet én god, og nogle gange to gode, så jeg synes, at jeg viser det hver gang, siger han.

Det gjorde han også mod Polen, hvor han fik revitaliseret den danske offensiv i en grad, så der i hans øjne ikke er tvivl om, hvorvidt han skal starte inde i aften mod Montenegro i Parken.

- Det tror jeg vist ikke, jeg behøver at svare på, siger Yussuf Poulsen.

Yussuf Poulsen mod Polen i lørdags. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Og han hverken smiler eller griner. Han mener det.

- Det ved folk jo godt, folk så kampen mod Polen. Jeg kommer med et godt indhop, så selvfølgelig byder jeg mig til i forhold til kampen mod Montenegro, siger han og fortsætter:

- Jeg synes, jeg har vist, at jeg også kan spille godt, når det er nødvendigt, og præstationen mod Polen burde nok have stillet mig i bedre i forhold til tirsdag aften, siger han og afviser, at han og landsholdet er under ekstra pres efter nederlaget til Polen.

- Det kan godt være, at der er nogle, der føler, de er under pres. Men det gør jeg ikke. Jeg har været under pres i tre år med Leipzig hvor det handlede om at skulle rykke op hele tiden, og der kunne kun gå for lang tid, siger Yussuf Poulsen.

Mærkeligt skifte

Det er en attitude, en mental tilstand, der er bygget op brik for brik i en nøje koordineret karriereplan.

Mange rynkede ellers på næsen over, at Lyngbys dengang 19-årige stortalent skrev under på en fireårig aftale med Red Bull Leipzig, der fristede en tilværelse i den tyske 3. Bundesliga.

https://twitter.com/YussufYurary/status/782129129932124160

Nu er RB Leipzig i Bundesligaen, og Yussuf Poulsen er blevet bekræftet i, at han gjorde det rigtige, da han skiftede Lyngby ud med Leipzig i 2013.

- Der var mange kritikere dengang, der syntes, at det var et mærkeligt skifte. Jeg vil sige, at de kritikere ikke vidste, hvad de snakkede om. Og de har taget fejl, siger Poulsen til DR.

- Jeg kom til den tredjebedste række og alle sagde, hvorfor skal han derned? Hvorfor tager han ikke til en storklub eller til en Superliga-klub? Jeg havde det sådan, at hvorfor skulle jeg tage til en storklub i udlandet, hvor jeg kunne risikere at spille fjerde liga, siger han og fortsætter:

- Jeg kunne jo ikke komme fra Lyngby i 1. division og gå direkte ind og spille på et Bundesliga-hold. Jeg kunne skifte til et Bundesliga-hold, men så ville jeg spille for deres reservehold, og dengang var de fleste Bundesliga-holds reservehold i fjerdebedste række.

- For mig var det bedre at gøre det på denne måde; at vide at jeg var på et hold, som ville fremad, og hvor jeg kunne komme med fra start. Jeg følte, at det var den rigtige beslutning, og det har jo efterfølgende vist sig at være den rigtige. Jeg har i hvert fald aldrig fortrudt, at jeg tog den vej siger Poulsen, der ikke har været fristet til at prøve noget andet.

- Det kunne også have taget længere tid med at rykke op. Det kunne have været, at vi ikke var rykket op sidste sæson, og så skulle jeg have spillet endnu et år i 2. Bundesliga, og så kunne det have været, at der var sket noget andet i min karriere, siger angriberen.

- Men det er gået meget, som jeg og klubben havde planlagt med oprykning til både 2. Bundesliga og til Bundesligaen. Jeg var villig til at give det den tid, som vi havde aftalt, det skulle tage med klubben, før jeg eventuelt skulle blive fristet af noget andet.

Menneskelig udvikling

Yussuf Poulsens udvikling har nærmest flugtet Leipzigs opstigning gennem rækkerne til Bundesligaen. Der er sket meget både spillemæssigt og menneskeligt, siden han som 19-årig drog alene til Tyskland.

- Man bliver hurtigere voksen af at komme ud. At stå på egne ben og lære et nyt sprog hurtigt, fordi man er den eneste udlænding i truppen. Det har udviklet mig og modnet mig som menneske at komme ud alene i en så ung alder, siger han.

Yussuf Poulsen har været i Leipzig siden 2013. (Foto: HENDRIK SCHMIDT © Scanpix)

- Jeg startede med at bo sammen med en anden spiller, så jeg havde lidt hjælp i starten, når jeg nu ikke kunne forstå tysk, og så jeg ikke var alene hver eneste dag. Det har modnet mig som menneske, men også som spiller. At skulle stå for tingene selv og at leve som professionel, hvilket mange spillere godt kan have svært ved, siger Poulsen, hvis kæreste netop er flyttet ned til ham.

God oplevelse

Ikke bare udenfor, men også inden for banen har Yussuf Poulsen fundet lykken i det tyske.

- Lige nu går det super. Vi har 12 point efter seks kampe. Jeg har scoret og lavet en assist og har den bedste gennemsnitskarakter for en angriber i ligaen i magasinet Kicker, så det går rigtigt godt, siger han og fremhæver Bundesligaen.

https://twitter.com/sportschau/status/778914298638761984

- Det er pissefedt at spille Bundesliga. Der er udsolgt hver weekend, ligegyldig hvor man kommer hen. Der er intensitet, gode spillere, og det er bare generelt fedt. Og så har vi jo klaret os fantastisk her i starten, så det har været en god oplevelse for mig.

Det var Polen-kampen også for Yussuf Poulsen, set udefra. Om det så giver ham en startplads i aften, ved kun Åge Hareide, men en ting er sikkert: Kampen mod Montengro skal vindes.

- Ja, det var et fint indhop, men, når det ikke hjælper os til point kan det være ligegyldigt. Nu er det vigtige, at vi skal vinde mod Montenegro. Det er sådanne kampe, vi skal vinde, ellers kan det virkelig begynde at se svært ud.

Facebook
Twitter