Zanka: 'Har bidt mig fast på landsholdet'

Mathias "Zanka" Jørgensen greb chancen på landsholdet, da han fik den, og han ser nu sig selv som en fast del af det danske landshold.

Mathias "Zanka" Jørgensen har indtil videre spillet 16 kampe for det danske landshold. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Lige nu ser det ud til, at Åge Hareides foretrukne til at danne makkerpar med Simon Kjær i det danske midterforsvar er Mathias ”Zanka” Jørgensen.

Anfører Simon Kjær er selvskreven på Hareides holdkort. Ser man bort fra kampen mod Slovakiet, hvor landsholdet var i konflikt med DBU, så er Zanka startet inde i de seneste tre landskampe.

Zanka har taget Andreas Christensens plads i midterforsvaret, der har svært ved at kæmpe sig til spilletid i Chelsea.

- Jeg fik chancen og har bidt mig rimelig meget fast. Når man får chancen på landsholdsniveau, så handler det om at gribe den, siger Zanka.

- Det hænger selvfølgelig også sammen med, at holdet har præsteret i den periode og leveret relativt gode resultater. Det gør det nemmere at komme ind, og så er det nemmere at præstere og blive i den position, som jeg har fået.

I Huddersfield spiller Zanka den højre midtstopper, men på landsholdet er det anføreren, der sidder tungt på den plads, så den 28-årige dansker må finde sig i at spille den venstre midtstopper, men det går, fortæller han.

- Jeg er den lidt mere boldspillende af os to. Det er selvfølgelig anderledes for mig, at ligge til venstre i forhold til at ligge til højre, som jeg normalt gør. Udover det er det nemt at spille sammen med Simon. Han er meget verbal og kommunikativ i sin måde at være på, så der er altid godt styr på, hvad han har gang i, og hvad jeg så skal gøre. Det fungerer rigtig fint, siger Zanka.

Zanka skiftede sidste sommer til Huddersfield fra FCK med stor succes. Danskeren spillede fuld tid i samtlige 38 af Huddersfields Premier League-kampe.

Det kan ses, mener landsholds- og forsvarskollegaen, Henrik Dalsgaard.

- Jeg synes virkelig godt, at man kan mærke, at han spiller Premier League. Da han spillede i FCK, kunne han godt være en forsvarsspiller, der tog nogle chancer, men jeg synes, at han er blevet langt mere kynisk og er steppet up. Der er lidt mere leder over ham, end da han var i FCK. Man kan jo ikke undgå at vokse, når man spiller Premier League. Der er sket meget med Zanka, og jeg synes, at han er en rigtig dygtig spiller, siger Henrik Dalsgaard.

Zanka har indtil videre spillet 16 kampe på landsholdet, siden han fik debut i rødt og hvidt tilbage i 2008. Landsholdet spiller lørdag mod Irland i Nations League, og tre dage senere møder de Østrig i en venskabskamp.

Facebook
Twitter