Zanka sammenligner landsholdsarbejde med offentligt arbejde

Fodboldspilleren Mathias 'Zanka' Jørgensen sammenligner landsholdsspillernes arbejde med offentligt ansattes.

Mathias ''Zanka'' Jørgensen har spillet 15 landskampe på A-landsholdet. Til daglig spiller han i den engelske Premier League-klub Huddersfield Town F.C. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Mange har måske svært ved at se ligheden mellem en offentligt ansat sygeplejerske eller skolelærer og så de højt profilerede spillere på det danske landshold.

Men Mathias 'Zanka' Jørgensen, der er forsvarsspiller på det danske landshold, synes ikke, at der er så stor forskel mellem de forhandlinger, som han og kollegaerne har med DBU, og de overenskomstforhandlinger, der foregår i det offentlige.

Landsholdsspilleren åbner torsdag op for diskussion med brugerne på det sociale medie Twitter.

- Hvad er jeres opfattelser/meninger etc. Og hvordan adskiller disse forhandlinger sig fra andre OK forhandlinger mellem arbejdsgiver/tager?, skriver landsholdsspilleren på sin profil, hvilket satte gang i en række spørgsmål fra andre brugere.

De får en række af brugerne til at sætte spørgsmålstegn ved forskellen på landsholdsspillernes og de offentligt ansattes arbejdsopgaver.

Det kommer blandt andet til udtryk i et spørgsmål fra brugeren M Blach.

- Jeg tror, at det er lige der, at folks opfattelse er anderledes. Helt enig i, at I stadigvæk træner og knokler, men det er “frivilligt”. I bor på hyggeligt hotel, hygger med venner og socialiserer. Jeg tror, de fleste har svært ved at se landsholdet som et arbejde, skriver han.

Der mener Zanka Jørgensen dog, at der er sammenlignelige arbejdsopgaver blandt mere typiske lønmodtagere.

- Så et kursus eller en konference for en lærer, er heller ikke arbejde? Mange fodboldspilleres fridage falder forresten også i landsholdspauserne, så de bortfalder også. At folk er blevet venner grundet at have brugt meget tid sammen, er da ikke en grund til ikke at se det som arbejde?, svarer han.

Økonomiske forskelle i fokus

Udover indholdet er særligt de økonomiske forskelle mellem landsholdsspillernes løn og lønnen blandt offentligt ansatte i fokus blandt brugerne.

- Ved det lyder ret vildt, men 30.000 FØR skat, er faktisk en ganske god løn, for offentligt ansatte med bachelor-niveau. Det siger måske lidt, om hvad der er på spil. Sat lidt hårdt op kæmper OK-ansatte om råd til at eje et hus, mens i kæmper for at få råd til mere af hvad?, skriver en bruger med profilnavnet Romshule.

Det afføder følgende svar fra Premier League-spilleren:

- Jeg forstår ikke helt din attitude? Fordi jeg ikke mærker det på egen krop, har jeg ikke familie eller venner som f.eks OK18 påvirker? Jeg er vokset op i en helt normal lavere middelklasse familie, der ikke engang levede på sådan en indtægt.

Vilkårsaftalen for landsholdsspillerne skal falde på plads før lørdag, ellers risikerer Danmark at måtte melde afbud til venskabskampen mod Slovakiet onsdag den 5. september.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk