Landsholdsanfører skifter til de franske mestre

Line Røddik skifter den svenske mesterklub FC Rosengård ud med Olympique Lyon.

Line Røddik har det seneste 1,5 år spillet i Rosengård. Inden da spillede hun 4,5 år i Tyresö i Stockholm. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Efter seks år i svensk fodbold drager den danske landsholdsanfører, Line Røddik, til Frankrig for at fortsætte karrieren hos storklubben Olympique Lyon.

- Det er altid udfordrende at flytte til et nyt land, men det er noget jeg glæder mig til. Jeg tror, det bliver en stor oplevelse, siger hun til DR Sporten.

Dermed skifter hun de svenske mestre, FC Rosengård, ud med de franske. Venstrebacken har skrevet under på en 1,5 år lang kontrakt.

- Det er en fantastisk klub. De har nogle af de bedste spillere, og de har både vundet Champions League og den franske liga mange år i træk, siger Line Røddik.

Røddik bliver blandt andre holdkammerat med den svenske landsholdsanfører Lotta Schelin og de franske landsholdsspiller Wendie Renard, Louisa Necib, Eugéne Le Sommer samt en række andre landsholdsspillere.

Et skridt op

Også i år topper Lyon den franske liga. Efter 14 kampe i den franske liga i denne sæson, har de vundet 13, spillet en uafgjort og har desuden en målscore på imponerende 89-2.

Den 27-årige landsholdsanfører håber på at kunne blive fast mand på holdet, og ser frem til at prøve kræfter med fransk fodbold.

- Tyresö og Rosengård har været et hold der har være ville være med i toppen i europæisk fodbold. Det er Lyon et hold, der ér. Så jeg synes det er et skridt op, siger hun.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve