Liverpools Klopp: Mohamed Salahs VM-deltagelse er i fare

Det er endnu uvist, om Salahs skade i Champions League-finalen forhindrer ham i at stille op for Egypten i VM.

Ronaldo trøster Liverpools største, Mohamed Salah, der måtte udgå med en skulderskade i første halvleg af CL-finalen. (Foto: Phil noble © Scanpix)

Liverpools egyptiske stjernespiller Mohamed Salah risikerer at gå glip af næste måneds VM i Rusland som følge af den skade, der tvang ham til at forlade banen efter bare en halv time af lørdagens Champions League-finale mod Real Madrid.

Liverpools tyske træner, Jürgen Klopp, betegner således skaden som ganske slem.

- Det er en alvorlig skade. En virkelig alvorlig skade. Han er på hospitalet for at blive røntgenfotograferet. Det er enten kravebenet eller selve skulderen. Det ser ikke godt ud, siger Klopp ifølge Reuters efter nederlaget på 1-3 til Real Madrid.

Det var i en duel med Sergio Ramos, at Salah kom galt af sted. Real Madrids forsvarsveteran hold fast i Salahs højre arm, og da de to faldt, landede Salah hårdt på sin venstre skulder.

Efter at have modtaget behandling på banen forsøgte Salah at spille videre, men måtte opgive. Og det blev kampens vendepunkt, mener Klopp.

- Vi mistede en meget vigtig spiller, og sandsynligvis mistede Egypten også en meget betydningsfuld spiller til VM, siger han.

Egyptens fodboldforbund oplyser på Twitter, at landsholdslæge Mohammed Abulela har været i kontakt med sine kolleger hos Liverpool og fået oplyst, at Salah har forstrakt nogle ledbånd i sin venstre skulder, skriver AP.

Oplysningen er ikke bekræftet af Liverpool, men Egypten ser optimistisk på Salahs chance for at blive klar til VM, der begynder om små tre uger.

På caféer i Kairo fulgte tusindvis af fodboldfans kampen på storskærme. Mange rejste sig op og gik, da Salah forlod banen, mens andre forbandede Sergio Ramos.

"Ramos er en hund", var et gennemgående budskab på Twitter sammen med andre fornærmelser mod spanieren.

- Ramos spiller ikke fodbold. Der er mere tale om brydning. Liverpool ville have vundet, hvis Salah havde spillet videre, siger Mustafa Mohammed, en 18-årig universitetsstuderende, som græd, da egypteren måtte gå ud, beretter AP fra Kairo.

Salah har været den store åbenbaring i Premier League denne sæson, og har på tværs af alle turneringer scoret 44 mål.

Han blev desuden kåret til årets spiller i den bedste række i England, og hans præstationer har gjort Salah til nationalhelt i sit hjemland.

Egypten deltager ved en VM-slutrunde for første gang siden 1990. Holdet er i pulje med Rusland, Uruguay og Saudi-Arabien.

/ritzau/

FacebookTwitter