Luis Suarez får sin dom: Nul fodbold i fire måneder

Luis Suarez får må ikke spille fodbold i fire måneder, afgør Fifa efter kontroversielt bid i kampen mellem Uruguay og Italien.

Det internationale fodboldforbund, Fifa, har nu afsagt dom over Luis Suarez, efter han bed den italienske forsvarsspiller Giorgio Chiellini i skulderen under kampen mellem Italien og Uruguay.

Luis Suarez får i alt ni spilledages karantæne for landsholdet, og dermed er han færdig ved dette VM.

Desuden bliver må han ikke i de næste fire måneder deltage i nogen som helt aktivitet, der vedrører fodbold.

Misser 21 kampe

Dommen går dermed også ud over hans klub Liverpool, som nu ikke kan bruge spilleren i blandt andet Champions League og Premier League.

Samlet set betyder det, at Luis Suares går glip af ni landskampe, ni kampe i Premier League og tre Champions League-kampe for Liverpool.

Luis Suarez bliver også tildelt en bøde på 100.000 Schweiziske franc - svarende til over 610.000 danske kroner.

Fifa oplyser at dommen kan ankes.

Der er blevet spekuleret i alt fra fire spilledages karantæne til karantæne fra al fodbold i to år som en passende straf for Luis Suarez' bid, men nu er Fifa altså nået frem til, hvad de synes er en passende straf.

- Hans handling kan ikke tolereres på nogen fodboldbane og specielt ikke under et verdensmesterskab, hvor millioner af øjne hviler på spillerne, lyder det i en officiel meddelelse fra Fifa.

DR Sportens redaktør Marco de los Reyes skrev efter episoden:

- FIFA kan give ham op til 24 måneders karantæne og 24 spilledages karantæne. Jeg tror, at straffen bliver meget hårdt. Så kan FIFA altid nedsætte straffen, når den bliver anket. Til den tid vil sagen ikke have nær så stor opmærksomhed.

Kampen mellem Italien og Uruguay blev vundet af Uruguay med 1-0, og det var umiddelbart inden Diego Godíns afgørende mål, at Luis Suarez bed Giorgio Chiellini, hvilket skabte store protester i den italienske lejr.

Kampens dommer så ikke episoden, og lod Suarez blive på banen, men Fifa tog efterfølgende sagen op på baggrund af tv-billeder.

Luis Suarez selv nedtonede den kontroversielle situation med Giorgio Chiellini efter kampen.

- Det er sådan nogle ting, der sker på banen. Det var kun os to inde i feltet, og han løb ind i mig med sin skulder, og det var sådan, at mit øje kom til at se sådan her ud. Den slags sker på banen, og man bør ikke lave så stort et nummer ud af det, sagde Suarez.

Har bidt før

Det er langt fra første gang den iltre og målfarlige angriber har brugt tandsættet på ulovlig vis under en fodboldkamp.

For godt et år siden fik Luis Suarez 10 spilledages karantæne, da han i kampen mellem Liverpool og Chelsea bed Chelsea-forsvareren Branislav Ivanovic.

Ligeledes har Luis Suarez også brugt tandsættet til at bide en modstander, da han spillede for Ajax Amsterdam i Holland.

Facebook
Twitter