Lumsk havestol, vandkamp og strygebræt: 10 pinlige fodboldskader

Se samlingen af mere eller mindre kiksede skader, som fodboldspillere igennem tiden er løbet ind i.

Morten Duncan Rasmussen, der her ses i FC Midtjylland-trøjen, løb ind i en uheldig skade, da han i 2006 væltede rundt på en regnvåd bane i Brøndby. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Emil Larsens ualmindelige skade i OB-lejren i tirsdags, hvor han blev skadet efter et mindre slagsmål med en holdkammerat, fik os til at tænke over de gange, hvor spillere er blevet skadet uden for banen.

Og selv om det selvfølgelig aldrig er sjovt, når en fodboldspiller bliver skadet, kan man nogle gange alligevel godt trække lidt på smilebåndet eller bare tage sig til hovedet.

Duncans vandskade

Mange husker for eksempel nok Morten Duncan Rasmussen, der blev skadet i en kamp mellem Brøndby og Silkeborg i august 2006.

Regnen silede ned over banen, og til sidst valgte dommeren at afblæse kampen før tid. Det skulle fejres, syntes Morten Duncan Rasmussen, der jagtede holdkammeraten Mads Jørgensen og væltede ham og sig selv på det dyngvåde stadion.

Uheldigvis blev Morten Duncan Rasmussen skadet i situationen, og det viste sig efterfølgende, at han havde en knæskade, der holdt den daværende Brøndby-angriber ude i tre måneder.

Finsk forsvarer nedlagt af drivhus

AGF kæmpede i foråret for at undgå nedrykning fra Superligaen og skulle spille en vital søndagskamp mod Viborg i april måned. Uheldigvis for aarhusianerne måtte man undvære forsvarsspilleren Petri Pasanen til kampen.

Dagen forinden havde han skåret sig på noget glas i et drivhus og måtte måtte syes med 19 sting i armen.

AGF endte i øvrigt med at vinde kampen 3-0, så den finske forsvarsspillers fravær fik ikke de store konsekvenser i den kamp.

Spansk keeper i aftershave-ulykke

En tilsyneladende uskyldig tur på badeværelset fik til gengæld store konsekvenser for Santiago Canizares. Målmanden var tilbage i 2002 fast førstevalg på det spanske landshold og var derfor også med i træningslejren i Jerez forud for VM-slutrunden i Japan og Sydkorea.

Men så blev han ramt af sort uheld. På sit hotelværelse tabte han en flaske med aftershave ned over sin fod, flasken gik i stykker, og glasset skar en sene i keeperens fod over.

Det betød, at han ikke kunne tage med til Sydkorea og måtte overlade sin ellers faste plads i spaniernes mål til Iker Casillas.

Blodig jubel

En anden blodig episode indtraf den 5. december 2004, da schweizeren Paulo Diogo mistede det yderste af en finger unde en kamp mellem Servette FC og FC Schaffhausen.

Midtbanespilleren lagde op til en scoring sent i kampen, og i sin vilde jubel løb han ned bag målet, hoppede op på metalhegnet og fejrede scoringen med Servettes medrejsende fans.

Da han hoppede ned igen opdagede han, at han havde skåret sig voldsomt på hegnet og mistet et stykke finger. Det var hans vielsesring, der havde sat sig fast i hegnet, og da han rev den til sig, røg der altså lidt af fingeren med. Se selv her (hvis du tør).

Den uheldige schweizer indkasserede endda også et gult kort, fordi dommeren troede, at han trak tiden.

Arnesens liggestol

Så var det noget mindre dramatisk, da Frank Arnesen blev skadet i 1982.

Den danske legende fik ødelagt sin anden sæson i Valencia på grund af en uheldig sommerferie-skade.

Han rejste sig lidt for hurtigt op fra sin havestol, og det medførte en menisklæsion. Der stødte diverse komplikationer til, så det tog 12 måneder at overvinde det lille knæk i knæet.

Steensgaard kamp med strygebrættet

En anden alvorlig skade i hjemmet røg Michael Steensgaard ind i. Han var i 90'erne et kæmpemålmandstalent og blev købt af selveste Liverpool, hvor han blev skulderskadet.

Efter en genoptræning var han næsten blevet klar igen, da han skulle flytte et strygebræt hjemme. Da han løftede strygebrættet gik skulderen i stykker igen, og efterfølgende blev han erklæret fodboldinvalid.

- Jeg har fået en del røg for den skade. Mange har siden tilbudt mig at stryge mit tøj. Min skade har en gang ligget i top tre over de mærkeligste skader i England, har Michael Steensgaard tidligere sagt til dr.dk.

Rift ved endetarmsåbningen og alt for meget sex

I den mere kuriøse ende havde Kevin-Prince Boateng en skade i januar, som lægen hos AC Milan ikke kunne greje.

Til gengæld havde midtbanespillerens modelkæreste Melissa et bud: "Årsagen til, at han hele tiden er skadet, er, at vi har sex 7-10 gange om ugen."

I Valencia kom Ever Banega galt afsted, da han skulle fylde benzin på sin bil, men glemte at trække håndbremsen. Det betød, at bilen trillede baglæns, og han fik sin ankel i klemme.

Det kostede et brud i foden og op mod et halvt års pause. Det blev ikke mindre kikset af, at han fik skaden aftenen før en pokalsemifinale mod FC Barcelona.

Bilen var for stor

En automobil endte også med at blive skæbnesvanger for Alan Wright fra Aston Villa.

Han var ikke verdens højeste fodboldspiller, og det lykkedes ham at forstrække sit knæ, da han skulle nå speederen i sin nye Ferrari. Efterfølgende byttede han bilen til en Rover.

Og som rosinen i pølseenden var der den tidligere FC København-angriber Dame N'Doye, der gik glip af en kamp mod AaB i november 2009. Her var meldingen på FCK's egen hjemmeside, at han havde "problemer med en rift ved endetarmsåbningen."

FacebookTwitter