Lynhurtig krikke koster mere end Ronaldo

Efter endnu en sejr kaster historiens bedste galophest sig nu over hopperne. Men en date er dyr.

Frankel var som sædvanlig i front. (Foto: Eddie Keogh © Scanpix)

Foran 32.000 tilskuere og dronning Elizabeth sluttede den engelske galophest Frankel lørdag sin karriere på den berømte væddeløbsbane Ascot med endnu en sejr - nummer 14 ud af 14 mulige siden 2010.

Frankel hyldes som verdens bedste fuldblodshest nogensinde og bærer kælenavnet "Usain Bolt". Og i lighed med supersprinteren fra Jamaica er Frankel oftest sluttet langt foran feltet. Adskillige gange med flere hestelængder.

Den legendariske træner Henry Cecil, der er slået til ridder for sin indsats for sporten, har i sine over 40 år som træner aldrig oplevet en hest som Frankel, skriver The Daily Mail.

- Han er den bedste, jeg nogensinde har haft. Han er den bedste, jeg nogensinde har set. Det vil overraske mig, hvis der nogensinde har været en, der er bedre, sagde en bevæget Sir Henry Cecil efter Frankel i vanlig stil stormede først over mållinjen.

En jublende dronning Elizabeth rakte armene i vejret i begejstring over opvisningen ved væddeløbet Champion Stakes, skriver The Daily Mail.

Og Andre Faber, der har trænet syv vindere af Frankrigs største galopløb, Prix de l'Arc Triomphe, er enig.

- Det er som at betragte en museumsgenstand. Frankel kombinerer styrke og charme. En stor personlighed. Han er sandsynligvis den bedste hest, der nogensinde er avlet, siger Faber ifølge nyhedsbureauet AFP.

Frankel skifter nu karriere og tager fat på avlsarbejdet. Og det kommer dens ejer, en arabisk prins, til at tjene styrtende på. På væddeløbsbanerne vandt hesten godt 30 millioner kroner. Bedækning er en langt mere lukrativ forretning.

Hesten menes at have en værdi på over 100 millioner pund (cirka 920 millioner kroner). Til sammenligning blev fodboldstjernen Cristiano Ronaldo solgt for 80 millioner pund (cirka 735 millioner kroner), da han skiftede til Real Madrid.

Ejeren Prince Khalid Abdullah forlanger ifølge Daily Mail over 100.000 pund for at lade en hoppe blive præsenteret for Frankel. Hesten menes at kunne klare 100 bedækninger om året.

 

Facebook
Twitter