'Målmandsgladiatoren' forlader Leicester, men har skrevet sit navn ind i klubbens historiebøger

Efter 11 år i Leicester City skifter den danske landsholdskeeper Kasper Schmeichel til franske Nice.

Kasper Schmeichel, da Leicester City i 2014 igen spillede Premier League. (Foto: Rogan Thomson/Jmp/Shutterstock © Copyright (c) 2014 Shutterstock. No use without permission.)

Det er efterhånden svært at forestille sig et dansk landshold uden Kasper Schmeichel i mål.

Sådan har de fleste Leicester-fans det formentlig også, for den danske keeper har i løbet af de sidste 11 år spillet næsten 500 kampe for klubben. Mange af dem har sågar været med anførerbindet om venstre overarm.

I en video på Twitter har den franske klub Nice budt velkommen til Kasper Schmeichel.

Men de kan godt begynde at vænne sig af med tanken om Schmeichel på holdkortet, Leicester-fansene.

Den danske målmand skifter til fransk fodbold, hvor han i Nice skal være holdkammerater med landsholdkollega Kasper Dolberg. Det fremgår af en pressemeddelelse på Leicesters hjemmeside.

Den franske klub har ligeledes præsenteret sin nye keeper i en video, hvor bølgeskvulp i et iskoldt hav byder velkommen til ’vikingen’, som den franske klub kalder ham.

Kasper Schmeichel skiftede til Leicester i 2011 efter flere udlån fra Manchester City, hvor han var på kontrakt. Siden har han leveret store resultater med klubben, der med Schmeichel på mål rykkede op i Premier League i 2014.

Den største triumf i klubbens historie var med danskeren som fast anker. Leicester City tog fusen på alle de engelske storhold, da de vandt Premier League i 2016. Også sidste år var Kasper Schmeichel med til at løfte et trofæ, da Leicester City slog Chelsea med 1-0 i FA Cup-finalen på Wembley.

For seks år siden vandt Kasper Schmeichel og Leicester City højst overraskende verdens største liga, Premier League. (Foto: Carl Recine © Scanpix Denmark)

En del af klubbens historie

Som en del af klubbens oprykning til Premier League og en del af klubbens største triumf er Kasper Schmeichel en del af Leicesters historie.

Hans passion, lederskab og vedholdenhed hjalp med at lægge grundlaget for en periode med vedvarende succes, som aldrig før er set i Leicester City, og han vil lade sit navn stå skrevet med stolthed i klubbens historiebøger, står der på klubbens hjemmeside.

Derfor kommer alle omkring klubben også til at savne Schmeichel, siger Leicester-formand Aiyawatt Srivaddhanaprabha.

Kasper Schmeichel har spillet alle sine år som seniorspiller i Storbritannien. (Foto: Craig Brough © Ritzau Scanpix)

- Det er tydeligt for alle, der har set ham spille, at Kasper har givet alt til Leicester City, hver eneste gang han har spillet.

- De oplevelser, som han, klubben og vores fans har sammen fra de sidste 11 år, betyder, at han altid vil forblive en del af familien, siger han.

På klubbens hjemmeside og sociale medier er der gang i en større hyldest af den danske keeper. I en billedserie går Schmeichel under navnet 'Målmandsgladiatoren'.

I en alder af 35 år skal Kasper Schmeichel nu for første gang spille seniorfodbold udenfor Storbritannien, hvor han i alt har repræsenteret ni klubber.

Han og Nice begynder den franske Ligue 1, når sæsonen bliver sparket i gang med en udekamp mod Toulouse på søndag.