Malmøs AC vil have fodboldglæden tilbage

Danske Anders Christiansen ser frem til igen at spille fodbold efter et halvt år uden spilletid.

Anders Christiansen ser frem til at spille igen efter et mislykket ophold i Italien. (Foto: Malmö FF © MFF.se)

For et år siden tog midtbanespilleren Anders ’AC’ Christiansen det store spring fra FC Nordsjælland til den italienske Serie A-klub Chievo i Verona.

Skiftet blev aldrig, hvad AC havde håbet på, og nu har han skrevet under på en tre-årig kontrakt med den svenske klub Malmø.

- Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg gerne vil spille, og det har jeg givet udtryk for før. Jeg havde det personligt godt i Italien og fungerede både på og udenfor banen. Langt hen ad vejen var det rigtig godt. Men det et halvt år siden, jeg sidst har spillet kamp, siger Anders Christiansen til DR.

- Sportsdirektøren ville egentlig ikke sælge mig på nuværende tidspunkt, men de forstod min situation, og træneren valgte at bruge nogle andre. Han kom jo lidt før mig og har gjort det rigtig godt. Man kan jo ikke sige, han har brugt de forkerte, for holdet har gjort det historisk godt og ligger på en 10. plads.

Chievo har haft en fin sæson, og der har ikke været plads til Anders Christiansen. (Foto: ETTORE FERRARI © Scanpix)

Den danske Beckham

I FC Nordsjælland fungerede Anders Christiansen som en såkaldt balancespiller på midtbane - en 6’er. Det er en central position på banen, hvor man både skal bryde spillet og være med i den opbyggende fase.

I Chievo blev han så udstyret med nummer 10 på ryggen, men den arbejdsomme midtbanespillers kvaliteter faldt aldrig helt i hak med den italienske klubs behov.

- Kigger man på dem, jeg konkurrerede med, så tog jeg netop derned, fordi jeg kunne tilbyde noget andet, og det ville de gerne have. Men træneren har valgt at prioritere andre kvaliteter end mine, siger AC, der i Malmø har fået nummer 7.

- Jeg skal ud og være den danske Beckham. Nej, nu har jeg jo ikke været med til en del af træningerne, og jeg ved ikke, hvordan de vil gribe det an, men jeg tror ikke, at Allan Kuhn er i tvivl om min rolle på holdet. Det måske den samme rolle, som jeg havde i Nordsjælland, hvor man godt må tage del i spillet på en central plads som udgangspunkt, siger han.

Christiansen kender Kuhn

Det er ikke længe siden, at danske Allan Kuhn overraskende overtog cheftrænerposten i Malmø efter Åge Hareide, der skal være dansk landstræner. Men selvom den karismatiske bornholmer er kendt som spillernes mand, har det ikke haft afgørende betydning for Anders Christiansen at få Allan Kuhn som træner.

I Malmø får Anders Christiansen danske Allan Kuhn som cheftræner. Han er netop tiltrådt efter mange år som assistent i AaB. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

- Mit skifte har ikke udelukkende været på grund af, at Kuhn kom til Malmø. Det er selvfølgelig positivt, at det er en dansk træner, og man kender hans fodboldfilosofi og kender ham som type. Det er ikke negativt. Men om det var Kuhn eller en svensk træner har ikke været altafgørende, siger AC, der erkender, at niveauet i Sverige er lavere end i Serie A.

- Hvis man sammenligner Serie A med Allsvenskan, så skulle der jo gerne være en forskel, så ud fra det synspunkt, kan man godt kalde det et skridt ned. Men ser man på min situation, hvor jeg ikke spillede nogen kampe, er det så bedst at sidde på bænken i en bedre liga, eller at gå et skridt ned og forhåbentlig få en masse spilletid på et tophold? Jeg ser det overhovedet ikke som et skridt ned ad i karrieren. Jeg glæder mig bare til at få fodboldglæden tilbage, som jeg havde i FC Nordsjælland.

25-årige Anders Christiansen startede karrieren i Lyngby, inden han i 2012 skiftede til FC Nordsjællands danske mestre. Han har i alt spillet 127 Superliga-kampe og scoret ni mål.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk