Manchester City-fan efter karantæne: Frygter at de gode spillere forsvinder

Uefa har smidt Manchester City ud af Champions League de næste to år for "økonomisk doping".

Jesper Kamp har været Manchester City fan i over 20 år og skriver artikler til den danske fanklubs hjemmeside cityfans.dk. (© Jesper Kamp)

Der gik chokbølger igennem fodboldverdenen i går, da det europæiske fodboldforbund Uefa oplyste, at Manchester City udelukkes fra europæiske klubturneringer i to år og får en bøde på omkring 224 millioner kroner for brud på Financial Fair Play-reglerne (FFP).

Kort sagt er den engelske topklub smidt ud for at snyde med sponsorindtægter mellem 2012 og 2016 og dermed bryde FFP.

Reglerne er ifølge Uefa lavet for at begrænse rigmænds indflydelse på fodboldverdenen og gøre klubberne økonomisk bæredygtige.

Manchester City meddelte dog allerede i går, at man vil appellere til sportsdomstolen CAS.

Og den afgørelse ser klubbens danske fanklub frem til med stor spænding. Lige nu er de nemlig lidt i venteposition.

- Der har kørt noget mellem Uefa og City i lang tid, og vi har vidst, at der ville komme en form for straf. Når man læser, at det er to sæsoner og en stor bøde, tænker man, at det lyder ret strengt. Men hvis der er gjort noget forkert, er det jo også fair nok, at man bliver straffet for det, fortæller Jesper Kamp, der til daglig er marketingschef i et rejsebureau.

Bekymret for klubbens ry

Han har støttet Manchester City i 20 år og skriver artikler til den danske fanklubs hjemmeside cityfans.dk.

Derfor har han også altid et øje på nyheder om klubben, hvorfor gårsdagens straf ikke kom bag på ham - slet ikke når man tager højde for forholdet mellem klubben og fodboldforbundet.

- Jeg kan være lidt skeptisk i forhold til, hvorvidt FFP er sat i verden for at hjælpe klubberne med at fungere bæredygtigt rent økonomisk eller for at fastholde den etablerede elites magtposition i Uefa og europæisk fodbold, siger Jesper Kamp.

Manchester City er én blandt flere klubber, der især de seneste to årtier har fået store pengeindsprøjtninger ofte fra rigmænd.

Sheikh Mansour bin Zayed Al Nahyan ejer Abu Dhabi United Group, som købte Manchester City i 2008, mens Paris Saint Germain er ejet af emiren i Qatar, Sheikh Tamim bin Hamad Al Thani.

- Det er Uefa, der suverænt har kørt sagen og sanktioneret. Eftersom City er en klub, der er kommet ind blandt topklubberne i Europa på en måde, der ikke har huet de etablerede topklubber, er spørsmålet om Uefa på den måde er med til at hjælpe dem, siger Jesper Kamp.

- Det er Uefa, der siger, "I ikke må deltage i vores turneringer, hvis ikke I kan overholde reglerne", men hvis man ikke deltager i deres turneringer, har man heller ikke penge til at kunne drive en topfodboldklub, der kan konkurrere.

Håber på lys fremtid

Fordi Jesper Kamp har holdt med Manchester City i så mange år, har han også siddet med hovedet begravet i hænderne, da de rodede rundt i den næstbedste engelske liga.

Derfor er han egentlig ikke så bekymret eller ked af, at han måske ikke skal se de lyseblå trøjer spille Champions League de næste to sæsoner. I mange år var det nemlig mere "de andre klubbers turnering."

Topspillere som David Silva og Bernardo Silva fra Manchester City kan risikere at gå glip af Champions League de næste to sæsoner. (Foto: Anthony Devlin © Scanpix)

- Men jeg ville blive mere ked af, hvis det går udover klubben på længere sigt ved, at de gode spillere ikke har lyst til at være her længere eller ikke har lyst til at komme til, siger Jesper Kamp.

Han lægger ikke skjul på, at det allerede har været en ret ringe sæson for mestrene. Nu håber han bare ikke, at den ender værre.

- Man kan frygte for resten af sæsonen, hvis spillerne tænker, at "hvis karantænen fastholdes, skal vi ikke spille Champions League næste sæson, så hvorfor spille for de her point?"

- Der har også været snak om at fratrække os point, men det tror jeg nu ikke kommer til at ske. Men det kan være demotiverende for spillerne, og derfor er timingen lidt uheldig i den her sag, siger Jesper Kamp.

Manchester City spiller onsdag sin næste kamp mod West Ham i Premier League, mens én af Europas mest etablerede klubber Real Madrid venter i næste runde af Champions League 26. februar.

FacebookTwitter