Marcondes rykker fra Kane, Higuaín og Neymar på europæisk topscorerliste

Emiliano Marcondes scorede i går to kasser for FC Nordsjælland og distancerer prominente angribere på den europæiske topscorerliste.

Emiliano Marcondes er topscorer i Superligaen med 14 mål. På den europæiske topscorerliste er han nummer 16.

Med to mål mod AC Horsens søndag rykkede Emiliano Marcondes ikke bare alene på førstepladsen af topscorerlisten i Superligaen, han distancerede også nogle særdeles etablerede stjerner på den europæiske topscorerliste, der går under navnet Golden Boot.

I kapløbet om titlen som årets mest scorende spiller benyttes en omregningsfaktor, som betyder, at mål i Superligaen for eksempel ikke tæller lige så meget som et mål i La Liga eller Premier League.

Marcondes er i fint selskab i toppen af den europæiske topscorerliste. (Foto: transfermarkt.com)

For mens angriberne i de bedste ligaer i Europa kan gange deres mål med 2, må skarpretterne i Superligaen nøjes med en faktor 1,5.

Alligevel er Marcondes på en øjeblikkelig 16.-plads på Golden Boot-listen, hvor hans 14 sæsontræffere altså bliver omregnet til 21 point.

Dermed ligger han foran flere prominente navne. Tottenhams Harry Kane har for eksempel blot 18 point, brasilianske Neymar har 16 point, og samme antal har Juventus-angriberen Gonzalo Higuaín. Langt tilbage i feltet ligger Cristiano Ronaldo, der er inde i lidt af en scoringskrise og blot er noteret for to mål i La Liga og altså fire point.

Golden Boot-listen føres af PSG’s Edinson Cavani, der har scoret 16 mål i denne sæson og dermed er noteret for 32 point.

Kilde Transfermarkt.com