Matchbold i mesterskabskampen? Tre ting du skal vide om engelsk topbrag

Fodboldekspert Mikkel Bischoff klæder dig på til Liverpool mod Manchester City.

Kan Sergio Agüero sikre Manchester City point? Eller trækker Jürgen Klopp og co. fra i mesterskabskampen?

Da Manchester City senest vandt på legendariske Anfield Road i Liverpool, hed holdets målmand Schmeichel. Altså Peter Schmeichel.

Ikke siden maj måned i 2003 har de lyseblå fra Manchester hentet tre point hos 'The Reds', og der er da heller ikke meget, der tyder på, at søndagens topopgør ender med en udesejr.

For Liverpool fører den igangværende sæson i Premier League med hele seks point ned til netop Manchester City, og derfor er det et regulært nøgleopgør, som alverdens fodboldfans søndag sætter sig i sofaen for at se.

DR Sporten har bedt Discovery Networks fodboldekspert Mikkel Bischoff pege på tre nøgler til topopgøret.

1

Spiller Manchester City for at vinde?

Træner Pep Guardiola er normalt kendt som en træner med en offensiv slagplan for Manchester Citys kampe, men ifølge Mikkel Bischoff kan spanieren meget vel forsøge med en langt mere afventende tilgang mod Liverpool. (Foto: © Carl Recine, Scanpix)

- Jeg forventer, at Manchester City kommer til at spille for at undgå at tabe. Normalt er de jo et offensivt hold, som altid jagter sejren, men de må for alt i verden ikke tabe den her fodboldkamp. Vinder Liverpool søndag, tror jeg, at mesterskabet i England er afgjort.

- Manchester City spillede også meget afventende mod Liverpool i sidste sæson, og de er bare gode til at kvæle en kamp, hvis det er ønsket. De vil i høj grad forsøge at bevare kontrollen og dermed også tøjle Liverpools fans på Anfield.

2

Hvem stopper Liverpools giftige fronttrio?

Mohamed Salah og Sadio Mane har fart i stængerne og mål i støvlerne. De udgør sammen med brasilianeren Roberto Firmino en frygtindgydende fronttrio. (Foto: © François Lenoir, Scanpix)

- Liverpools skarpe angrebstrio med Sadio Mané, Mohamed Salah og Roberto Firmino bliver giftig for en Manchester City-bagkæde, som ikke er så overbevisende.

- Jeg vil jo nærmest sige, at Sadio Mané lige nu er den bedste angriber i Premier League. Ham får City svært ved at holde fra fadet.

3

Har Manchester City et målmandsproblem?

Claudio Bravo har ikke haft stor personlig succes i sin tid i Manchester City. På billedet gestikulerer han efter en udvisning i midtugen i Champions League mod Atalanta. (Foto: © Miguel Medina, Scanpix)

- Claudio Bravo spiller i stedet for en skadet Ederson, og Bravo har jo nærmest været genstand for spot og hån i sin tid i det engelske. I den første tid blev der joket med, at han var et hologram: Hver gang der blev skudt, gik bolden ind. Han tog intet.

- Han har fået en lille smule genoprejsning, men han har aldrig overbevist som målmand i Manchester City. Og der er stor forskel på de to holds kvaliteter på målmandspositionen.

Opgøret mellem Liverpool og Manchester City spilles kl. 17.30 og vises på streaming-kanalen Xee.