Mattias Tesfaye siger undskyld efter angreb på Twitter på to FCK-spillere

FC København krævede en officiel undskyldning efter minister-tweet - sent mandag kom den.

Udlænge- og integrationsminister Mattias Tesfaye angreb mandag FCK på Twitter. (Foto: Niels Christian Vilmann © Scanpix)

FC København bad udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) om en undskyldning, efter at politikeren tidligere på mandagen luftede en kommentar på Twitter.

Det skete få timer forud for mandagens opgør mod Manchester United i Europa League.

Her skrev Tesfaye ifølge FCK følgende på Twitter:

"FCK-United? Jeg kunne aldrig drømme om at håbe de klubber nogensinde vandt en fodboldkamp. Men hvem håber jeg mest på taber? Jeg håber på nederlag til Judas Stage og Kamil Paycheck".

En kommentar, der var rettet mod de to FCK-spillere Jens Stage og Kamil Wilczek.

Den tidligere AGF-spiller, Jens Stage, var udsat for et brandattentat i sin lejlighed i Aarhus, da han meddelte sit skifte til FCK:

  • Brandvæsenet rykkede ud til Eckersbergsgade i Aarhus natten til søndag den 14. juli 2019. (Foto: Presse-fotos.dk © Scanpix)
  • Lejligheden dagen derpå. (Foto: Emilia Kusk Jepsen © (c) DR)
  • Lejligheden dagen derpå. (Foto: Leif Seekjær Møller © (c) DR)
1 / 3

De to spillere har hver især været klubikoner i henholdsvis AGF og Brøndby, som er to af FCK's konkurrenter i Superligaen. Ifølge FCK har Tesfaye senere fjernet sit tweet.

- Én ting er, at der kan være en hård tone mellem fans, men at en minister bruger en sådan tone, finder vi helt uforståeligt og uacceptabelt, skriver FCK på klubbens hjemmeside.

- Det er forkert over for spillerne, men det er det i høj grad også over for spillernes familier, der i forvejen har måttet stå model til meget. Derfor forventer vi naturligvis en lige så officiel undskyldning fra ministeren, som hans angreb var det.

Sjov og ballade og drilleri mellem klubberne

Sent mandag aften kom undskyldningen på Twitter fra ministeren:

Jens Stage (nummer 6) har tidligere spillet i AGF, men nu er han i FCK. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

- Undskyld! For mig er fodbold sjov og ballade og drilleri mellem klubberne. Men jeg blev gjort opmærksom på at mit tweet blev læst i forlængelse af nogle vanvittige trusler mod spillerne. Og så er det ikke sjovt længere. Alt det bedste til Stage og Kamil, lød de forsonende toner fra Mattias Tesfaye et nyt tweet - i øvrigt sendt ud kort efter, at FCK var kommet bagud i kampen mod Manchester United.

/DR Nyheder/ritzau/

Artiklen er opdateret efter, at Mattias Tesfaye har undskyldt sit oprindelige tweet.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter