Messias har hang til skæve kendelser

Torsdagens UEFA Cup-dommer Matthew Messias har et noget blakket ry i sit hjemland. Her er han kendt for at komme med tvivlsomme kendelser.

Peter Møller får det røde kort af Matt Messias. - Det var rart at få sagt til ham, at han var en skandale, sagde Møller efter kampen. (Foto: Keld Navntoft © Scanpix)

Der sker ting og sager, når man 'googler' den engelske dommer Matthew David Messias og prøver at finde ud af mere om den udskældte dommer fra torsdagens UEFA Cup-kamp mellem FCK og Hamburger SV.

En Everton-fan beskriver fx dommeren således i en foromtale af en kamp:

- Vær opmærksom på at dommeren er en vis Matt Messias. Forvent straffesparks-kendelser, der ikke eksisterer, og at han uddeler kort, som var det konfetti, skriver Everton-tilhængeren på sin hjemmeside.

Den 41-årige dommer har således et blakket ry i England og er efter 11 Premier League-kampe i sidste sæson nu rykket ned som dommer i de sekundære engelske rækker.

I hans hjemland er man ikke ubekendt med hans hang til at pege på 11-meter pletten, når han synes at kunne se en hånd eller arm på bolden i straffesparksfeltet.

Absurd kendelse mod Portsmouth

I februar 2004 dømte han således en FA Cup-kamp mellem Portsmouth og Liverpool. Her fik Liverpool tildelt et absurd straffespark, da bolden ifølge Messias ramte forsvarsspilleren Linvoy Primus på armen.

I virkeligheden var det Liverpools Milan Barros, der havde ramt bolden med armen. Portsmouth-spillerne reagerede voldsomt på kendelsen, og det førte til, at Messias diskuterede situationen med sin assistent i et minut, hvorefter han besluttede sig for at omstøde kendelsen og tildele frispark til Portsmouth i stedet.

I samme kamp fik Liverpool senere tilkendt et tyndt straffespark - som Milan Baros dog brændte. Portsmouth vandt kampen 1-0, men manager Harry Redknapp var alligevel ikke tilfreds med dommeren:

- Det var de to mest rædselsfulde straffesparks-kendelser, jeg nogensinde har set, sagde han efter kampen.

Udelukket fra fodbold i 14 dage

I august var Messieas i aktion i en VM-kvalifikationskamp mellem Makedonien og Finland. Her blev det 'blot' til fem advarsler - i sidste sæson delte han i gennemsnit fire kort ud per kamp i Premier League.

Den 13. august passede han fløjten i 1. divisionskampen mellem Huddersfield Town og Swansea City. Her blev otte spillere præsenteret for det gule kort, og to andre så direkte rødt.

Swansea tabte kampen 1-3, og klub-chefen Kenny Jackett kunne ikke helt forstå Messias' kendelser.

- Vi har talt med dommeren, men vi vil holde vores mening om ham til omklædningsrummet, sagde han efter kampen.

Endelig skal det også nævnes, at Matt Messias i foråret blev suspenderet i 14 dage af det engelske fodboldforbund.  Simpelthen fordi han ikke var dygtig nok til at håndhæve fodboldlovene.

I en kamp mellem Newcastle og Portsmouth blev Portsmouths Aiyegbeni Yakubu nemlig tildelt det gule kort to gange - uden at ryge af banen.

Michael Silberbauer ser direkte r?dt i overtiden (Foto: Keld Navntoft © Scanpix)
Facebook
Twitter