Michael Laudrup: Højdepunktet var Danmarks VM-kvalifikation

Højdepunkterne for Michael Laudrup i 2017 var, at han blev farfar, og at Danmark endnu engang er med til et VM.

Michael Laudrup har haft en nogenlunde sæson i Al Ryaan i Qatar. (Foto: Fadi al-Assaad © Scanpix)

Fodboldåret 2017 har været et begivenhedsrigt år. Og når Michael Laudrup skal pege på højdepunkterne i året, der er gået, handler det ikke så meget om hans egen klub Al Ryaan.

Fra sin bopæl og arbejdsplads i Qatar kigger han over mod sit hjemland og på sit personlige liv, når han kort og præcist svarer på, hvilke begivenheder der for ham har været størst i 2017.

- Fodboldmæssigt må det naturligvis være, at Danmark igen kvalificerede sig til en VM-slutrunde, siger Michael Laudrup i en mail til DR og fortsætter:

Michael Laudrup i aktion som træner. Han har stået i spidsen Brøndby, Getafe, Spartak Moskva, Swansea, Mallorca, Lekhwiya og nu i Al Ryaan. (Foto: Fadi al-Assaad © Scanpix)

- Og på det personlige plan at blive farfar til en dejlig lille dreng, siger Laudrup om barnebarnet, der er Andreas Laudrups søn.

Ellers har det været et år, hvor Qatar er blevet boykottet af andre arabiske lande, hvilket ikke har fået Michael Laudrup til at overveje at forlade landet, da det ingen indflydelse har haft på hans dagligdag, fortæller han.

Men til gengæld skal han snart finde ud af, om han stadig skal være træner i Qatar eller et helt andet sted, for hans kontrakt med Al Ryaan udløber til sommer.

Den 53-årige træner har endnu ikke besluttet sig til, hvad der skal ske efter sommeren 2018.

- Det er for tidligt at sige nu i december. Jeg har ikke besluttet noget på nuværende tidspunkt, siger Laudrup, der tidligere over for DR har fastslået, at slutningen på hans trænerkarriere nærmer sig.

- Dette er mit sidste eller næstsidste trænerjob. 'Sidste eller næstsidste' skal ses i det lys, at jeg indenfor overskuelig fremtid gerne vil have en anderledes hverdag eller en anden levemåde, om du vil. Hvornår det så præcist bliver, må tiden vise, siger han.

Målsætning om top 3

Det har været en nogenlunde sæson for Michael Laudrup i Qatar. Al Ryaan er halvvejs i sæsonen nummer tre, fire point efter Al Duhail på førstepladsen, og så har de været i både den store pokalfinale, Emir Cup, og i den lille pokalfinale.

- 25 point i 11 kampe i ligaen er meget fint. Men det har været ærgerligt, at vi kun fik ét point i de to sidste ligakampe efter at have vundet otte af de ni første, siger Laudrup, hvis mandskab i oktober og november slet ikke tabte en kamp.

- Målsætningen i ligaen er top 3, som giver adgang til Champions League samt at komme tættere på de to tophold end sidste sæson i ligaen, siger Michael Laudrup.

I sidste sæsons asiatiske Champions League formåede Laudrups mandskab ikke at avancere fra gruppespillet, hvilket gerne skulle ændre sig til den CL-sæson, der starter i februar 2018.

- I Champions League er det mere et håb end en målsætning at komme videre fra gruppespillet, hvilket klubben aldrig tidligere har opnået. Sidste sæson var vi meget tæt på, til trods for at vi var i pulje med Al-Hilal fra Saudi Arabien, som var tabende finalister og Persepolis fra Iran, der var i semifinalen, siger Laudrup.

- I denne sæson er vi desværre kommet i pulje med Al-Hilal endnu en gang samt forrige års finalister fra Al Ain fra Emiraterne, så det bliver lidt op ad bakke. Men sidste sæson var vi tæt, så måske vi kan tage det sidste afgørende skridt i år, siger han.

Det værste

Et afgørende skridt kunne Al Ryaan have taget i den store pokalfinale, Emir Cup, hvor vinderen kvalificerer til Champions League. Laudrups hold tabte finalen i maj år, hvilket stadig nager Laudrup.

- Det var nok det værste for mig fodboldmæssigt i år. At vi tabte finalen i sidste sæsons Emir Cup med 2-1 på et mål i 91. min, siger Laudrup, der også var i den ’lille’ pokalfinale, som de også tabte i december.

- Den finale, vi spillede, var en turnering, som forbundet 'genopfandt' i denne sæson, efter at den havde ligget stille i nogle år. Årsagen var, at man i denne sæson har nedbragt antallet af hold i den bedste række fra 14 til 12, siger han.

Michael Laudrup kan stadig lidt med en bold, her på træningsbanen i Qatar. (Foto: Claus Fisker © Scanpix)

- Derefter mente man, at der var brug for ekstra kampe til at udfylde hullerne i kalenderen. Meningen med turneringen var blandt andet at give spilletid til spillere, som måske ikke altid er i startopstillingen, siger Laudrup.

- Så denne turnering giver ikke adgang til Champions League, som Emir Cup gør, men derfor ville vi da gerne have vundet alligevel, siger Michael Laudrup.

Michael Laudrup og Al Ryaan starter sæsonen igen 13. januar, mens gruppekampene i Champions League begynder i februar.

Facebook
Twitter