Michelle Vesterby har kurs mod Hawaii: Går efter dansk VM-medalje

Michelle Vesterby har onsdag sat kursen mod Hawaii og triatlonsportens ultimative mesterskab.

Michelle Vesterby går efter medalje ved VM i ironman på Hawaii. (Foto: (Foto: Nikolai Linares © Scanpix))

Som den første danske kvindelige triatlet håber Michelle Vesterby, at hun kommer på podiet ved VM på Hawaii om tre uger.

To gange tidligere i karrieren er Vesterby sluttet lige uden for top-3. Så i år skal det være, fortæller hun i en pressemeddelelse.

- Jeg blev nummer fire for to år siden og nummer seks sidste år til trods for en tidsstraf, så nu vil jeg sgu på det podium.

- Det er min helt store motivation at blive den første danske kvinde, der kommer på podiet til ironman-VM, siger Vesterby.

Hun tankede selvtillid ved at vinde et stort ironmanstævne i København for en måned siden.

- Det giver et kæmpestort mentalt rygstød og tro på mig selv, at jeg har en frisk sejr med i bagagen. Og endda ikke en hvilken som helst sejr, men en af den slags der virkelig lægges mærke til.

- Nu gælder det så om at få kroppen til at vænne sig til forholdene og så ellers bygge kroppen op til at præstere optimalt om tre uger, fortæller Vesterby.

Den ultimative test

Med sig til Hawaii har Michelle foruden våddragt, cykel og løbesko også sin nærmeste familie, hvor forældre og mand tager med for at hjælpe.

- Det giver mig ro, at jeg har folk rundt om mig, som kender mig, og som både ved, hvornår de skal presse på, og hvornår de skal bakke af.

- Og så hjælper det også, at jeg får mulighed for tale om andre ting end triatlon samt dele den store oplevelse, det altid er at være med til ironman-VM.

- Det er den ultimative test af dig som triatlet, og det som alle drømmer om at få lov at opleve. Så det skal jeg også huske at nyde, lyder det fra Vesterby.

Verdens bedste triatleter skal svømme 3,8 kilometer, cykle 180 kilometer og løbe 42 kilometer i høje temperaturer og stor luftfugtighed.

Foruden Vesterby deltager også danske Camilla Pedersen og debutanten Maja Stage Nelsen i VM-stævnet 14. oktober.

/ritzau/

Facebook
Twitter