Midt i EM-succes: Brøndby skal prøve kræfter med den islandske stil

Midt i den islandske EM-succes spiller Brøndby torsdag Europa League-kamp på vulkanøen.

Brøndby skal på torsdag prøver kræfter med islandsk holdånd.

Mens verdens fodboldinteresserede i disse dage har kæben fast placeret på brystkassen over Islands præstationer ved EM i Frankrig, så tager Brøndby torsdag hul på den europæiske sæson på netop vulkanøen i Atlanterhavet.

Her skal klubben møde Valur Reykjavik i første runde af kvalifikationen til Europa League.

Kampen kommer i kølvandet på Islands landsholds største præstation nogensinde, da det mandag aften sensationelt vandt 2-1 over England og på den måde kvalificerede sig til kvartfinalen ved EM.

En præstation der, ligesom Islands andre ved EM, var kendetegnende ved hårdt arbejde og en taktisk stram indsats. Og det er lige præcis det, der også venter Brøndby torsdag aften på Island.

- Der er vulkaner i holdet, som Brøndbys sportsdirektør Troels Bech udtrykker det, da han bliver bedt om at sammenligne Valur Reykjavik med Islands landshold.

- Det er et hold som også går til den med en midtbane, som arbejder benhårdt, og som vi også kommer til at slå os på, siger Troels Bech.

Skal vinde samlet

Sportsdirektøren har stor respekt for det Island har opnået indtil videre ved EM, og han er sikker på at Valur på indstilling, organisation og taktik vil byde ind med nogenlunde det samme, som har bragt Island blandt de otte bedste ved EM.

- Jeg forventer, at de mod os vil vælge det, som vi også ser som det islandske landsholds kvaliteter, nemlig at de vil slå os på hårdt arbejde og en fysisk indsats.

Men trods den forrygende opblomstring islandsk fodbold har oplevet over de seneste år, så vil Troels Bech ikke høre tale om, at Valur er favoritter mod hans klub. For over to kampe mod Valur skal Brøndby videre.

- Vi har brugt et helt år på at kvalificere os til Europa League, så vi vil gerne gøre det godt, lyder det fra Troels Bech.

Brøndby møder Valur Reykjavik torsdag aften klokken 23 dansk tid. Der er returkamp i Brøndby torsdag den 7. juli klokken 18.30.