Millioner fra Real Madrid til Middelfart? Mega-handel skal betale for ny koncertsal

Sidste gang, Christian Eriksen blev solgt, fik Middelfart Boldklub sin første kunstgræsbane.

Real Madrid skulle være interesserede i Christian Eriksen. Sender spanierne millioner til Tottenham, vil en lille del af den store kage ryge videre til Middelfart.

Denne sommer følger Claus Hansen særligt med i de rygter, der florerer om fodboldspilleren Christian Eriksens fremtid.

Han er formand i den fodboldklub, hvor Christian Eriksen tog sine første driblinger i karrieren, der har ført ham over OB, Ajax Amsterdam og videre til Tottenham Hotspur.

Men nu virker tiden i Tottenham til at løbe ud. Den centrale midtbanespiller med den fine teknik formulerede tidligere på sommeren, at han efter seks år i London-klubben har lyst til at prøve sine evner af i en ny klub. Et salg af Eriksen har siden virket uundgåeligt.

Specielt Real Madrid skulle være interesserede i fynboen, som Tottenhams notorisk hårde forhandler, bestyrelsesformanden Daniel Levy, skulle have givet et prisskilt på den dyre side af 100 millioner pund, hvad der svarer til et godt stykke over 800 millioner kroner.

Christian Eriksen i haven i Middelfart med far Thomas. (Foto: POULSEN LARS)

Og her kommer formanden i Middelfart Gymnastik og Boldklub, Claus Hansen, igen ind i billedet. Den fynske klub får nemlig også en del af kagen, hvis Eriksen bliver solgt videre.

- Vi følger meget med i, hvad der sker med Christian. Jeg vil gerne have, at han bliver solgt, så der falder noget af til os i Middelfart, men det vigtigste er, at han kommer til den rigtige klub for ham.

Skal betale del af ny koncertsal

Hvis vi regner med, at Real Madrid faktisk afleverer 800 millioner kroner til Tottenham i bytte for Christian Eriksen, vil tre millioner blive sendt videre til Middelfart. OB, der også stod for en del af udviklingen af Christian Eriksen i hans ungdomsår ville i samme scenarie få 12 millioner kroner.

Beløbene udbetales i rater over tre år, og deres størrelse afgøres af det europæiske fodboldforbund, Uefa, efter spillerens tilhørsforhold fra han var 12 til 21 år.

I Middelfart har de allerede en plan for, hvordan Eriksen-millionerne skal bruges. Klubben har i flere år arrangeret festivalen Rock Under Broen, og nu drømmer de om at give de vestfynske koncertgængere deres egen hjemmebane i form af en helt ny koncertsal.

- Det skal være et sted, hvor kunstnerne fra Rock under Broen skal kunne spille, men der skal også være musicals og teater. Der skal være god lyd og god akustik, sådan at kunstnerne bare skal plugge guitaren til for at kunne spille – det ville være genialt for os.

De potentielle Eriksen-millioner vil fremskynde planerne for det nye spillested, der efter planen skal have plads til 800 siddepladser, fortæller Claus Hansen.

  • Rock Under Broen bliver afholdt hvert år ved Lillebæltsbroen. (Foto: claus fisker © Scanpix)
  • Rod Stewart har været forbi. (Foto: Sonny Munk Carlsen © Scanpix)
  • Brødrene Olsen trak et stort publikum i år 2000. (Foto: claus fisker © Scanpix)
  • Her er det Def Leppards forsanger Joe Elliott, der rocker under broen. (Foto: Sonny Munk Carlsen © Scanpix)
1 / 4

- Hvis han ikke bliver solgt i år, så skal vi nok lige have et par år mere, før vi har fået sparet penge nok sammen, siger han.

Tottenham bliver lettere at forhandle med

Der er dog et aber dabei. Christian Eriksens kontrakt løber ud om et år, og til den tid vil han kunne smutte fra Tottenham kvit og frit. Og så vil Middelfart Gymnastik og Boldklub kunne kigge langt efter nogen som helst form for økonomisk kompensation for at have lagt græsbaner til Eriksens unge år.

Eriksens kontraktudløb gør ham ekstra interessant for interesserede klubber. Om et år kan de hente en af Europas bedste midtbanespillere gratis, hvis de har is i maven.

Omvendt vil Christian Eriksen kunne score en ekstra stor kontrakt med en ny klub, hvis han lader sin nuværende kontrakt løbe ud. For så skal en fremtidig arbejdsgiver ikke lægge en masse millioner i Tottenhams pengetank, men kan i stedet kompensere Eriksen med en større kontrakt.

Fodboldeksperten på Discovery Mikkel Bischoff kalder Eriksens situation et ’drømmescenarie’.

- Selv hvis han ikke forlænger sin kontrakt, så er han så dygtig, at han kommer til at få masser af spilletid. Tottenham kommer ikke til at smide ham på bænken som straf.

Christian Eriksen har spillet 89 kampe for landsholdet og scoret 27 mål. (Foto: Lee Smith © Scanpix)

- Og hvis han bliver i klubben uden at forlænge sin aftale, så kan han nærmest skrive et nul mere på sin fremtidige kontrakt for hver uge, der går.

I Tottenham er Daniel Levy dog ikke interesseret i at lade sit danske stjernefrø forlade klubben uden at få penge for ham.

Hvis Eriksen bliver ved med at afvise klubbens forsøg på at få ham til at skrive under på en ny kontrakt, vil Tottenham ifølge Mikkel Bischoff formentlig sænke prisen på danskeren hen mod slutningen af den periode, hvor klubberne må købe spillere i, det såkaldte transfervindue.

- Tottenham bliver lettere at forhandle med jo længere tid, der går. Allerede nu lyder prisen til at være faldet på Eriksen, siger Mikkel Bischoff.

I Middelfart håber Claus Hansen, at Christian Eriksen skifter adresse denne sommer. Og hvis det kan ændre på sagernes gang, lokker han da gerne med særlige fordele til byens fremtidige koncertsal.

- Hvis det lykkes at få penge fra et salg af Christian, så kan jeg love, at han får fribilletter hver gang, siger han.

Christian Eriksen spillede i Middelfart Gymnastik og Boldklub fra han var tre til 13 år.

Da han skiftede fra Ajax Amsterdam til Tottenham i 2013 for omkring 100 millioner kroner, fik Middelfart Gymnastik og Boldklub 300.000 kroner, som siden var med til at betale klubbens første kunstgræsbane.

Facebook
Twitter