Mobbet fodboldstjerne: Nu er plageånderne misundelige

John Arne Riise blev som ung mobbet på grund af sit udseende, hvilket fik ham til at træne endnu mere.

John Arne Riise stopper i Fulham, der er rykket ud af Premier League. (Foto: Stian Lyberg Solum © Scanpix)

Den norske fodboldstjerne John Arne Riise blev udsat for mobning som barn på grund af sit udseende.

Selv om mobningen tog hårdt på den nu 33-årige fodboldspiller, så har den også hjulpet ham til at få succes på fodboldbanen.

- Ungdomsskolen var det værste. Jeg havde rødt hår, fregner på næsen og kunne ikke finde ud af det med pigerne.

- Når de andre var til fest, i biografen eller ude sammen, så trænede jeg. Jeg var meget alene. Og det skulle blive min styrke, siger John Arne Riise i et interview med avisen VG.

- Jeg måtte ryste al mobningen af mig og holde fokus på det, der gav livet mening - at blive så god som mulig på banen, siger Fulham-spilleren.

John Arne Riise, der i 2005 vandt Champions League-titlen med Liverpool, møder af og til sine tidligere plageånder, når han er hjemme i Aalesund. Og han fornemmer, at de er misundelige på ham i dag.

- Jeg er ikke ude på hævn, men jeg må indrømme, at det er meget dejligt. Jeg lever drømmelivet i dag, men mobningen vil altid præge mig.

- Ofte kan jeg se på folk, om de bliver mobbet. De har et specielt kropssprog og gør sig så usynlige som muligt, akkurat som jeg selv gjorde i mange år. Jeg ved nøjagtig, hvordan de har det, siger fodboldstjernen.

John Arne Riise oplyser desuden i interviewet med VG, at han stopper i Fulham, der rykkede ud af Premier League i denne sæson.

Riise er indehaver af den norske landsholdsrekord for flest antal kampe. Kantspilleren har optrådt 110 gange for Norge.

/ritzau/NTB

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk