Morten Bruun: Et tvivlsomt valg af Andreas Bjelland

Fodboldkommentatoren synes ikke, at Andreas Bjelland har lavet et fornuftigt karrierevalg med skiftet til Brentford.

Andreas Bjelland i landsholdstrøjen. (Foto: Lars Ronbog © Getty Images)

I 2009 var Brentford en del af den fjerdebedste række i engelsk fodbold med et tilskuergennemsnit på 5.707 tilskuere til hjemmekampene på det bedagede Griffin Park.

Dengang var det ikke en klub for en dansk landsholdsspiller, men meget har ændret sig siden dengang, da ’The Bees’, som er klubbens kælenavn, bare var en blandt mange klubber med en lang historie, men uden udsigt til en plads i rampelyset.

Sidste sæson sluttede klubben på femtepladsen i den næstbedste række, men kiksede oprykningen til Premier Leagues forjættede land efter nederlag i playoff-kampene mod Middlesbrough.

En optur der betyder, at Andreas Bjelland har ladet sig overtale til at rejse til London for at trække Brentfords rød og hvid stribede bluse over hovedet.

Men selvom oprykningen til Premier League altså synes inden for rækkevidde for den lille, men ambitiøse klub, så er kommentator på 6’eren Morten Bruun ikke imponeret af hans beslutning.

- Jeg synes ikke, det er så godt et match for ham. Når man er der i sin karriere, hvor han er, så synes jeg, at det er et tvivlsomt valg at tage til den engelske Championship, siger han om den 26-årige midterforsvarers karrierevalg.

Masser af penge

Andreas Bjelland har siden 2012 spillet i Twente i den hollandske Æresdivision, hvor han var fast mand og anfører, og han er noteret for 15 landskampe.

- Det er en stor række, og der er masser af penge, men det er ikke et skridt, der peger fremad.

- Jeg tænkte, at det næste skridt for ham var en større hollandsk klub eller Bundesligaen i Tyskland, men når han så tager til en klub som Brentford, så bliver jeg lidt skuffet på hans og dansk fodbolds vegne, lyder vurderingen.

I modsætning til Twente, der i en årrække har kæmpet med blandt andet økonomiske problemer, så kommer man ikke uden om, at Brentford sin ydmyg størrelse til trods er på vej frem. I 2012 accepterede klubbens fans at sælge aktiemajoriteten til rigmanden Matthew Benham, der selv holder med Brentford.

I Danmark er han kendt for sit engagement i FC Midtjylland og den analytiske tilgang til alt fra taktiske oplæg til spillerkøb, som han qua sin fortid i betting-verden har introduceret i begge klubber.

Selvom Brentford i sidste sæson altså blot var tre kampe fra en oprykning til den skattekiste, som Premier League udgør, så tror Morten Bruun ikke på, at en tur op i den bedste engelske række er nært forestående.

- Jeg tror, det er noget nemmere at gøre FC Midtjylland til dansk mester end at rykke Brentford op. De er oppe imod nogle kæmpestore engelske klubber som Nottingham Forest, Derby, Middlesbrough og Leeds, som alle sammen satser på at komme op, og der er de altså stadig en lille spiller med et lille stadion, som de ganske vist har planer om at udvide, så hvis jeg skal se fremad, så gætter jeg på, at de ikke rykker op.

Store penge i England

Efter Matthew Benhams indtog i dansk fodbold har han hentet en række danskere til den engelske klub. Blandt andre Flemming Pedersen, der tidligere har været assistenttræner i Andreas Bjellands tidligere klub FC Nordsjælland, er kommet til og har fået titel af chef for fodboldfilosofi og spillerudvikling, og det kan også meget vel have spillet ind, mener Morten Bruun og nævner også økonomien som en mulig afgørende faktor.

Ifølge BT har Brentford betalt 22 millioner kroner for den danske forsvarsspiller, og giver ham en ugentlig løb på 155.000 kroner.

- Det er også et helt fair parameter at kigge på, for økonomien er givetvis langt større i Brentford, end den er i Twente. Men jeg kigger på perspektiverne for Bjelland og det danske landshold, og der synes jeg, at det er ærgerligt, at en spiller, der så tæt på startopstillingen og vel egentlig bare venter på at Daniel Agger siger stop, siger Morten Bruun og fortsætter:

- Hvis nu det viser sig, at Brentford rykker op og skal spille Premier League efter næste sommer, så kan har bare ringe og sige: ”Se, jeg fik ret”, for så er scenariet helt anderledes.

Andreas Bjelland er det hidtil dyreste indkøb i klubbens historie.

Facebook
Twitter