Nadia Nadim siger farvel til USA med mesterskabstitel

Portland Thorns og Nadia Nadim vinder det amerikanske mesterskab i fodbold med finalesejr på 1-0.

Nadia Nadim havde god grund til at juble sammen med holdkammeraterne. her et billede fra sommerens EM. (Foto: YVES HERMAN © Scanpix)

Nadia Nadim fik en perfekt afslutning på sin tid hos Portland Thorns, da holdet natten til søndag dansk tid vandt mesterskabet i den bedste fodboldrække for kvinder i USA, NWSL.

Den danske stjerneangriber var noget overraskende udeladt i startopstillingen i finalen mod North Carolina Courage, men hun blev sendt i aktion i det 69. minut. På det tidspunkt førte Portland Thorns 1-0, hvilket også blev kampens resultat.

Første halvleg endte målløs, men fem minutter inde i anden halvleg lykkedes det Lindsey Horan at få prikket hul på bylden.

Den amerikanske angriber bankede fra tæt hold bolden ind bag North Carolinas målmand, Katelyn Rowland. Og flere scoringer blev det ikke til i finalen, der blev spillet i Orlando i Florida.

Fortsætter i lyseblåt

Den 29-årige Nadia Nadim fortsætter nu karrieren i Europa, når hun fra januar trækker i Manchester Citys lyseblå trøje.

- Portland var en fantastisk oplevelse for mig, men nu ønsker jeg en ny udfordring. Jeg ville gerne tilbage til Europa og spille i Champions League, sagde Nadia Nadim til Manchester Citys hjemmeside, da skiftet blev offentliggjort i september.

Nadim har tidligere spillet for Skye Blue FC i USA, mens hun også har repræsenteret Fortuna Hjørring, Skovbakken, Viborg, B52 og Gug.

Nadia Nadim har spillet 74 landskampe og scoret 22 mål for Danmark.

/ritzau/

Facebook
Twitter